2 min læsningEngland cruiser videre – nu venter Frankrig

England var for stor en mundfuld for de afrikanske mestre fra Senegal i en kamp, hvor både Kane og Saka var blandt målscorerne.

2 min læsning
Harry Kane, Bukayo Saka og Phil Foden var alle i vælten, da England vandt sikkert over Senegal.
England's forward #17 Bukayo Saka celebrates scoring his team's third goal during the Qatar 2022 World Cup round of 16 football match between England and Senegal at the Al-Bayt Stadium in Al Khor, north of Doha on December 4, 2022. (Photo by Jewel SAMAD / AFP)

Overraskelsen udeblev, da Senegal ikke kunne gøre noget mod overmagten.

England vandt nemlig en sikker 3-0 sejr, da de, uden at spille sig ud, allerede ved pausen var foran 2-0 og egentlig havde sikret sig videre avancement.

Mange havde forventet, at England ville starte med Marcus Rashford efter han scorede to mål mod Wales senest og har set rigtig skarp ud. Det skete dog ikke, da Phil Foden og Bukayo Saka blev foretrukket på kanterne. Noget Gareth Southgate nok ikke fortryder på bagkant.

Efter en sløv indledning på kampen, var det Senegal der havde opgørets største chancer. Den ene blev dog misbrugt af Ismaila Sarr, da han sparkede over mål fra klods hold. Dernæst havde Boulaye Dia en fin afslutning, som Jordan Pickford dog klarede flot.

Fem minutter inden pausen kom forløsningen så for Three Lions, da Jordan Henderson scorede efter flot forarbejde af Jude Bellingham. Edouard Mendy kunne dog godt have gjort mere ved afslutningen, da den sad midt i målet, uden den store fart.

I overtiden af første halvleg kom den engelske kaptajn og normale topscorer, Harry Kane, så endelig på tavlen til dette VM. Bellingham afdriblede to mand, sendte bolden videre til Foden, der med en førstegangsaflevering fandt Kane og så smadrede Tottenham-angriberen bolden i kassen. Dermed var kampen tæt på afgjort.

Rooney, Beckham og Ferdinand sat til vægs – her er den bedste spiller fra Englands ‘Gyldne Generation’

Senegal var nu tvunget frem i anden halvleg, men efter 57 minutter satte Bukayo Saka det sidste søm i kisten.

Endnu engang var det flot opspil af englænderne, inden Phil Foden, med sin anden assist i kampen, fandt Saka med en aflevering mellem benene på Kalidou Koulibaly. Saka kvitterede med en følt afslutning henover Mendy.

Derefter var englænderne tilfredse og Senegal magtede ikke at blive farlige. Det betyder derfor, at England nu skal møde Frankrig i et brag en kamp i kvartfinalen.

Denne kamp finder lørdag kl. 20.00.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer