VM 2026

Senegal sender Ecuador ud i VM-mørket

Ecuador kunne nøjes med uafgjort, mens Senegal var pisket til sejr, hvis de skulle blive den første afrikanske nation, der sikrede videre avancement ved VM i Qatar.

Senegal var tvunget til sejr mod Ecuador, hvis de ville videre ved VM, og med en 2-1-sejr sikrede de afrikanske mestre sig videre avancement.

Der var fuld spænding om videre avancement, da VM-gruppe A tirsdag skulle endegyldigt afgøres.

Både Ecuador og Senegal skulle bruge point i de to nationers indbyrdes møde, men mens sydamerikanerne kunne nøjes med et enkelt af slagsen, så skulle afrikanerne have alle tre.

Det blev dog Aliou Cissés senegalesiske tropper, der med en 2-1-sejr sikrede sig adgang til ottendedelsfinalerne som det første afrikanske landshold ved dette VM.

Watfords Ismaila Sarr bragte afrikanerne foran 1-0 på straffespark kort før pausen, og så var et defensivt Ecuador-mandskab tvunget frem.

Frem kom de i anden halvleg, og med 20 minutter tilbage af kampen vendte Brightons Moises Caicedo tingene på hovedet, da han udlignede til 1-1.

Den enorme jubel på den ecuadorianske bænk ophørte dog bare to minutter senere, da Chelsea-forsvareren Kalidou Koulibaly flugtede afrikanerne i front.

Qatars første VM-mål nogensinde var ikke nok mod Senegal

Igen var Ecuador tvunget frem, men de afrikanske mestre modstod det høje pres, og efter seks minutters tillægstid kunne jublen atter bryde ud blandt de hvidklædte senegalesere.

Med tirsdagens sejr bryder Senegal den VM-tørke, der i 20 år har set dem elimineret forud for VM’s knockout-runde. Senegal finder sin modstander i ottendedelsfinalen i aften.

Her kan både England, Iran, USA og Wales ende som mulig modstander.