VM 2026

Boykotter danskerne egentlig VM i Qatar? – Her er seertallene fra Danmarks VM-åbner mod Tunesien

Der har været megen snak om at boykotte VM i Qatar. Men boykotter danskerne egentlig VM-slutrunden? Se sammenligningen af seertal her.

Boykot Qatar. Boykotter danskerne Qatar? VM 2022 Qatar
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

VM 2022 i Qatar har været særdeles omdiskuteret af en række årsager. Det gælder lige fra manglende overholdelse af menneskerettigheder, kvindesyn og homoseksuelles rettigheder med mere.

Det har ført til en diskusion om, hvorvidt man bør boykotte VM-slutrunden i Qatar eller ej.

Men er det hele bare snak, eller er der virkelig noget om det? Boykotter danskerne VM i Qatar?

Ser man på seertallene fra Danmarks VM-åbningskamp mod Tunesien ved VM 2022 i Qatar sat op imod seertallene fra den tilsvarende VM-åbningskamp ved VM 2018 i Rusland mod Peru, så fremgår en tydelig forskel mellem de to.

Ifølge Tipsbladets oplyser DR, at seertallet for Danmark mod Tunesien var 983.000.

Det tal står i skærende kontrast til seertallet for Danmark mod Peru ved VM i 2018. Her var seertallet helt oppe på 1.214.000. Det oplyste TV2 i sin tid.

Udlandet reagerer: DBU-melding vækker opsigt verden over

Ser man derimod på seerandelen, altså andelen af seere, der har set TV på det pågældende tidspunkt og som har valgt at se kampen, så tegner der sig et andet billede.

Seerandelen var nemlig 85 procent i kampen mellem Danmark og Tunesien, mens den kun var 80 procent ved kampen mellem Danmark og Peru i 2018.

Det tyder altså på, at flere af dem, der valgte at se TV under kampen mellem Danmark og Tunesien, trods alt gjorde det for at se Danmark spille.

Klubløse Ronaldo kan komme til Danmark i februar

Det overstående skal dog tages med det forbehold, at kampen mellem Danmark og Tunesien blev spillet allerede klokken 14:00, mens Danmark mod Peru blev spillet klokken 18:00.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P