VM 2022

2 min læsningHjulmand om anførerbind: Det er ikke spillernes ansvar

Det er endnu uvist, om Simon Kjær kommer til at bære "One Love"-anførerbindet mod Tunesien tirsdag, når Danmark tager hul på VM-slutrunden i Qatar.

2 min læsning
Anførerbind Danmark, Kasper Hjulmand, VM 2022, VM Qatar, Simon Kjær.

Et af VM-slutrundens helt store emner lige nu er, hvorvidt de forskellige anførere fra de vestlige nationer kommer til at bære “One Love”-anførerbindet eller ej.

Især efter det er kommet frem, at det meget vel kan resultere i et gult kort, hvis man bærer det regnbuefarvede anførerbind.

Derfor var anførerbindet også det, som der blev spurgt mest ind til ved det dansk landsholds pressemøde i Qatar, hvor Kasper Hjulmand, Kasper Schmeichel og Simon Kjær var mødt op.

Her står det blandt andet klart, at med lidt mere end 24 timer til Danmarks første kamp ved VM-slutrunden, er det endnu ikke besluttet, om den bliver spillet med “One Love”-anførerbindet eller ej fra dansk side. Det fortæller landstræner Kasper Hjulmand.

– Først og fremmest, så synes jeg ikke, at det er spillernes ansvar. Det er ikke en spillers beslutning. Forestil, at man skal gå på banen med et gult kort til at starte med. Det er ikke muligt. Vi bliver nødt til at sikre os, at det ikke er op til spillerne at træffe den beslutning, lød det fra Kasper Hjulmand.

Ved de gentagne spørgsmål om anførerbindet slog Kasper Hjulmand desuden flere gange fast, at Danmark har spillet med “One Love”-anfører bindet tidligere, og at det derfor ikke er noget “VM-specifikt”.

– Når der er tale om sportslige sanktioner, ikke kun økonomiske, men noget, der har at gøre med det sportslige, resultatet og et gult kort, så kan vi ikke bede spillerne om at træffe den beslutning. Det er forbundets beslutning. Det er vores beslutning.

Harry Kane kan få det hurtigste gule kort nogensinde

Den endelige beslutning om, hvilket anførerbind, der bliver taget på til kampen mod Tunesien bliver først endegyldigt truffet når DBU ved, om det vil give et gult kort eller ej at bære armbindet.

Danmark spiller sin første kamp ved VM 2022 tirsdag klokken 14.00 mod Tunesien.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer