VM 2022

3 min læsning20 år siden – men Brasiliens landstræner har to erfarne spillere, der gør forskellen

Det er 20 år siden Brasilien sidst vandt VM, hvilket ikke passer den fodboldgale nation særlig godt. Før VM 2022 i Qatar fremhæver landstræner Tite især to erfarne spillere, der kan være med til at gøre forskellen denne gang.

3 min læsning
Selvom det er 20 år siden Brasilien sidst vandt VM har landstræner Tite tro på nyt VM trofæ til Brasilien og fremhæver to erfarne spillere
Foto: Ritzau Scanpix / Isabella BONOTTO / AFP

Det er Neymar, der er den store stjerne for Brasilien.

Og så er der alle de andre angribere, der som sædvanlig også får en stor del af opmærksomheden for Brasilien.

Til VM 2022 i Qatar er det prominente navne som: Antony (Manchester United), Gabriel Jesus (Arsenal), Gabriel Martinelli (Arsenal), Raphinha (Barcelona), Richarlison (Tottenham), Rodrygo (Real Madrid) og Vinicius Junior (Real Madrid).

Men for at ændre på det faktum at det er 20 år siden Brasilien sidst vandt VM, fremhæver den brasilianske landstræner, Adenor Leonardo Bacchi, også bedre kendt som ‘Tite’, et par helt andre profiler, når han skal beskrive styrken af sit hold.

Tite ankommer med sit hold til VM 2022 i Qatar. Det er 20 år siden Brasilien sidst har vundet VM. Foto: Ritzau Scanpix / ADRIAN DENNIS / AFP

Thiago Silva (Chelsea) og Dani Alves (Pumas UNAM) på henholdsvis 38 og 39 er nemlig to spillere, hvis betydning er mindst lige så meget værd som ekvilibristiske aktioner på grønsværen.

– Selv hvis verden faldt fra hinanden, ville de to være fokuseret på spillet, siger Tite om hele postyret omkring VM i Qatar. 

– Mit fokus er på spillet, ikke på fansene eller noget andet. Det handler om koncentration. 

– Thiago og Dani har det. De er som dyr. Og deres indsigt og instinkter er fantastiske. De er gode ledere og sætter et godt eksempel ved at opføre sig, som de gør, lyder det fra Tite i et interview med den engelske avis The Guardian.

Der er sket en del siden Brasilien sidst vandt VM, og Tite har nu samlet brugbare erfaringer og en ganske stabil sejrsrate. Med den 61-årige træner i spidsen har Brasilien spillet 76 kampe med 57 sejre, 14 uafgjorte og kun fem nederlag til følge.

Sidst Brasilien tabte en kamp var i finalen af Copa America den 11. juli 2021, hvor de tabte 1-0 til Argentina og Lionel Messi.

Brasilien åbner VM torsdag den 24. november mod Serbien.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer