VM 2022

3 min læsningMedie: Hvem køber Liverpool? – Dette er de tre største favoritter

Det kom som et chok for de fleste, da det i går kom frem, at Liverpool muligvis snart bliver solgt. Nu spås tre kandidater til at kæmpe om klubben.

3 min læsning
Liverpool er sat til salg. Her er de tre topkandidater til at købe klubben. Hvem køber Liverpool?
Foto: Jason Cairnduff/Reuters/Ritzau Scanpix
Vær opmærksom på, at dette er en rygtehistorie

Liverpool kan snart komme på andre hænder.

Det står klart, efter at ejerne af klubben, Fenway Sports Group, mandag bekræftede, at klubben er til salg.

Men hvem er egentlig de største favoritter til at tage over på Anfield? SPORTBible har udnævnt de tre favoritter.

Liverpool har præsteret stort, siden den nuværende manager, Jürgen Klopp, tiltrådte klubben.

Og derfor skulle der angiveligt også være rift om at købe sig ind i klubben fra mange sider.

Hvem køber Liverpool? Her er de tre største favoritter:

RedBird Capital Partners

Ifølge mediet skulle investeringsselskabet RedBird Capital Partners være et godt bud på en kommende Liverpool-ejer.

Selskabet har angiveligt allerede en ejerandel på 10 procent i klubben og er derfor allerede en smule inde i varmen i forhold til et fremtidigt køb.

Selskabet er baseret i New York og har blandt andet forbindelser til basketball-stjernen LeBron James og rapperen Drake. Det hævdes at RedBird Capital Partners har mere en syv milliarder dollars – svarende til godt og vel 52 milliarder kroner – i aktiver under sin ledelse.

Sidste år investerede selskabet angivelig 538 millioner pund – svarende til omkring 4,5 milliarder kroner – i klubben og påpegede samtidig, at yderligere investeringer i klubben kunne komme på tale i fremtiden.

RedBirds nuværende portefølje inkluderer blandt andre AC Milan, Boston Red Sox, Pittsburgh Penguins, Toulouse FC, Rajasthan Royals, YES Network, SpringHill Company, Skydance Media, XFL, OneTeam Partners og Dream Sports.

CHOK: Liverpool er sat til salg

Tilbud fra Mellemøsten

Som det gælder med så mange andre klubber, er et tilbud fra Mellemøsten også på tale i Liverpools tilfælde.

Ifølge mediet var der allerede sidste år interesse fra en unavngiven mellemøstlig invester, som eftersigende tilbød omkring 25 milliarder kroner for klubben.

Tidligere har Sheikh Khaled Bin Zayed Al Nahyan, som er en del af den regerende Abu Dhabi-familie og fætter til Manchester City-ejeren Sheikh Mansour, også været ude efter Liverpool, dog uden succes.

Liverpool-købere skal slå sparegrisen i stykker: Så meget koster klubben

Et konsortium ledet af Sir Martin Broughton

Den sidste af de tre mulige kandidater er Sir Martin Broughton.

Broughton, der er tidligere chef for British Airways, har kortvarigt været formand i Liverpools i cirka syv måneder tilbage i 2010. Og han var blandt andre en af hovedpersonerne i forbindelse med salget af klubben til netop Fenway Sport Group på det tidspunkt.

Den 75-årige Broughton er angiveligt Chelsea-fan og gik eftersigende tidligere på året i gang med at opbygge et milliardærkonsortium, der skulle forsøge at overtage London-klubben efter Roman Abramovich. En del af konsortiet var blandt andre den syvdobbelte Formel 1-verdensmester, Lewis Hamilton, og den 23-dobbelte Grand Slam-vinder, Serena Williams.

Det lykkes dog ikke, da Chelsea i stedet blev overtaget af amerikanske Todd Boehly, men ifølge mediet kunne dette være et signal om, at Broughton har et ønske om at vende tilbage til fodbolden. Og her kunne Liverpool altså være en god mulighed.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer