VM 2022

2 min læsningMedie: Denne spiller har den bedste scoringsrate i Europas fem bedste ligaer – sætter Haaland og Lewandowski til vægs

Hvem har den bedste scoringsrate i europæisk topfodbold? Er det Haaland? Er det Lewandowski? Nej. Én mand overgår dem alle - og han er fra Japan.

2 min læsning
Denne spiller har den bedste scoringsrate i de fem bedste ligaer i Europa. Det er ikke Haaland. Det er ikke Lewandowski. Det er Eintracht Frankfurts Daichi Kamada. Japan
Foto: Nacho Doce/Reuters/Ritzau Scanpix

Topspillere som Erling Haaland og Robert Lewandowski er garant for at bombe mål i kassen sæson efter sæson.

Og det har de da også gjort i deres nye klubber, Manchester City og FC Barcelona, siden deres ankomster i løbet af sommerens transfervindue. Her har Erling Haaland nettet 22 mål i 16 kampe og Lewandowski 18 mål i 17 kampe for FC Barcelona.

Men én mand slår dem begge, når det kommer til effektiviteten. Ser man på spillernes skudkonverteringsrate, som dækker over antallet af skud på mål, en spiller skal bruge for at lave et mål, er en spiller foran alle andre i Europas fem største ligaer – og om 15 dage skal han til VM 2022 i Qatar, hvor han tørner ud for Japan.

Overraskende nok, er det den 26-årige japanske Eintracht Frankfurt-spiller, Daichi Kamada, der formår at sætte nogle af verdens bedste- og mest målfarlige fodboldspillere vægs.

Således har Kamada i denne sæson scoret 12 mål for Eintracht Frankfurt i 20 kampe, hvilket jo, som bekendt, er færre mål end både Haaland og Lewandowski. Til gengæld skal Kamada bruge færre chancer for, at bolden havner i netmaskerne.

Det skriver statistiksiden OptaFranz ifølge mediet Marca.

Pep Guardiola afslører: Det skal Erling Haaland under VM

Daichi Kamada, som til dagligt er holdkammerat med danske Jesper Lindstrøm, har, indtil videre i denne sæson, en skudkonverteringsrate på imponerende 38,7 procent. Det svarer til, at japaneren, i runde tal, scorer hver gang, han har haft 2,6 skud på mål.

Og det er altså nok til en topplacering på statistikken foran målslugere som Erling Haaland – der lander på 33,9 procent – og Robert Lewandowski – der lander på 25,6 procent.

Daichi Kamada har været på kontrakt i Eintracht Frankfurt siden sommeren 2017. Her er det i alt blevet til 36 mål og 29 assists i 152 kampe for klubben.

Kamadas kontrakt står til at udløbe denne sommer, og flere klubber har angiveligt allerede vist interesse for japanerens underskrift.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer