Champions League

Vanvittig kamp om førstepladsen i Champions League Gruppe H: Benfica sender PSG ned på gruppens andenplads i syvende led af UEFAs afgørelseskriterier

Det skulle dykkes voldsomt dybt i UEFAs regelbøger onsdag aften for at finde frem til, hvorvidt Paris Saint-Germain eller Benfica løb med førstepladsen i Champions League Gruppe H.

Benfica kunne onsdag aften juble over en førsteplads i deres Champions League-gruppe foran forhåndsfavoritten fra PSG.
Foto: Ronen Zvulun/Reuters/Ritzau Scanpix

Der var drama for alle pengene, da de sidste pladser videre fra Champions League-gruppespillet skulle findes onsdag aften.

Specielt i Gruppe H blev der spillet til absolut sidste dommerfløjt – ikke så meget for at finde de to hold, der skulle videre fra gruppen, men for at fordele første- og andenpladsen mellem Paris Saint-Germain og Benfica.

Her måtte man nemlig dykke dybt i UEFAs reglement for at resultatet endelig stod klart.

I UEFAs reglement er der 11 forskellige faktorer, der kan bruges til at afgøre, hvem der ender over hvem ved pointlighed.

Og her måtte man helt ned til punkt nummer syv på listen for at nå frem til en afgørelse.

Således var PSG og Benfica helt lige på de første seks punkter på listen herunder:

Få det fulde overblik over Champions League: Hvem er videre – hvem er ude?

1. H2H – Samlet antal point i indbyrdes opgør mellem de to klubber
2. Målforskel i indbyrdes opgør
3. Mål scoret i indbyrdes opgør
4. Udebanemål scoret i indbyrdes opgør
5. Samlet målscore i hele gruppespillet
6. Antal mål scoret i hele gruppespillet

Først ved punkt syv – udebanemål scoret i hele gruppespillet – adskilte de to hold sig. Her havde Benfica efter aftenens opgør mod Maccabi Haifa noteret sig for hele ni mål, mens PSG måtte tage sig til takke med seks mål og dermed en andenplads i Gruppe H.

Artiklen fortsætter efter reklamen

Grunden til, at der pludselig blev spænding om førstepladsen, var antallet af mål, Benfica formåede at lave i sidste runde af gruppespillet.

Før onsdag aftens opgør skulle Benfica således hente hele fire mål på PSG for at en førsteplads i Gruppe H – såfremt begge hold ville vinde onsdag aften – da PSG havde en målscore på +8, mens portugiserne blot havde en målscore på +4, hvilket ville sende PSG op på gruppens førsteplads jævnfør regel fem for pointlighed.

Det så da heller ikke ud til, at portugiserne overhovedet ville komme tæt på at hente PSG, da man måtte gå til halvleg med 1-1 mod Maccabi Haifa. Men med en vanvittig anden halvleg, der bød på hele fem Benfica-scoringer, så det umulige ud til at blive en realitet.

Og da João Mario bankede 1-6-kassen ind i det 92. minut stod resultatet klart. Benfica udlignede målscoringsforskellen mellem de to hold, og dermed kom regel nummer syv i spil, hvor Benfica altså stod stærkest.

Highligts: PSG-indskifter afgjorde det mod Juve med lynscoring

Resultatet sender således Benfica videre på en overraskende førsteplads i puljen, hvorfor portugiserne kan glæde sig over at være seedet i lodtrækningen til første knockout-runde.

Dermed kan Benfica trække Liverpool, Club Brügge, Inter, Eintracht Frankfurt, AC Milan, RB Leipzig og Borussia Dortmund. Mens PSG kan trække Napoli, FC Porto, Bayern München, Tottenham, Chelsea, Real Madrid og Manchester City.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P