VM 2022

2 min læsningMasseslagsmål afværget: Sortklædte fodboldfans medbragte slagvåben og tandbeskyttere

Tirsdag aften var der igen optøjer i forbindelse med det forestående Champions League-opgør mellem F.C. København og Dortmund.

2 min læsning
Optræk til masse slagsmål før F.C. København mod Dortmund i Champions League. FCK og Brøndby IF.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Der har allerede tidligere på ugen været meldt om store uroligheder frem mod Champions League-opgøret mellem F.C. København og Dortmund onsdag aften.

Nu viser nye oplysninger, at endnu et sammenstød kunne have fundet sted sent tirsdag aften – et væbnet et af slagsen. Det blev dog heldigvis forpurret af politiet.

Det skriver Ekstra Bladet.

Ifølge mediet indtog flere hundrede sortklædte ‘fodboldfans’ i går aftes Københavns gader. Og her ligner det på baggrund af politiets fund, at et masseslagsmål var under opsejling.

To grupper af ’tilhængere’ havde eftersigende samlet sig – på den ene side F.C. København-’tilhængere’ og på den anden side Dortmund- og Brøndby-’tilhængere’.

– Vi kunne konstatere, at der var en heftig aktivitet af et sted mellem 50 og 100 sortklædte personer omkring Parken, som tydeligvis havde et tilhørsforhold til FCK, fortæller politiinspektør ved Københavns Politi, Peter Dahl.

Medie: FCK-fans stod bag angrebet på Alpha-klubhus

– Og så konstaterede vi, at der begyndte at samle sig både Brøndby og Dortmund-fans på Hovsa Bodega i Brøndby. De var på et tidspunkt tæt på at være et par hundrede, også sortklædte og en del maskerede, og de begyndte så at sætte sig i bevægelse mod København i nogle toge.

Politiet fik dog dæmmet op om optøjerne og et reelt sammenstød blev afblæst. F.C. København-’tilhængerne’ flygtede, da politiet fik færden af dem, mens Dortmund- og Brøndby-’tilhængerne’ blev mødt af et talstærkt politiet ved Valby Station, hvor de blev visiteret, registreret og ikke mindst tilbageholdt.

Avis: 70 Dortmund-fans var med Brøndby da det gik galt i Viborg

I forbindelse med politiets efterfølgende arbejde fandt man, i de omkringliggende områder, både tandbeskyttere og slagvåben, som var blevet efterladt af menneskemængderne.

Ifølge politiet tyder alle oplysninger altså på, at et sammenstød mellem de to grupperinger kunne være endt i et væbnet masseslagsmål med 2-300 deltagere.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer