3F Superligaen

Thomas Helveg tilbage i OB

Thomas Helveg vender tilbage til Odense Ådal. OB’s træningsanlæg i det centrale Odense kommer fremover til at være arbejdsplads for...

Thomas Helveg er tilbage i OB i en ny rolle.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Thomas Helveg vender tilbage til Odense Ådal.

OB’s træningsanlæg i det centrale Odense kommer fremover til at være arbejdsplads for den tidligere landsholdsanfører, der tiltræder i en ny rolle under cheftræner Andreas Alm.

Den 51-årige fynbo skal fremover varetage rollen som ressourcetræner i OB.

– Den romantiske historie er, at jeg er OB-dreng, og jeg har et stort hjerte for klubben. Jeg vil rigtig gerne fodbolden stadigvæk, og det her passer rigtig godt med det, jeg har syslet med. Jeg glæder mig derfor til at komme ned og arbejde med de mange, nye mennesker i klubben, siger Thomas Helveg og fortsætter:

– Jeg kommer som et supplement til et team, som fungerer rigtig godt, hvor jeg er til rådighed for cheftræneren, og jeg er til rådighed for klubben, og så skal vi gennem dialog finde ud af, hvad vi hver især kan bidrage med både på kort og på langt sigt.

OB-profil var med til at vende skuden efter skade: Nu er han kåret til månedens spiller

Også i OB-ledelsen er der tilfredshed med at have tilknyttet Helveg, som fra 2011 til 2013 var tilknyttet klubben som assistenttræner for både Henrik Clausen, Troels Bech og Poul Hansen.

– Vi er stolte og glade for, at Thomas vil være en del af vores trænerteam. Med tilføjelsen af Thomas og hans kompetencer som tidligere topspiller, træner og person er vi sikre på, at Thomas kan hjælpe os til at opnå de målsætninger, vi har som klub. I Thomas får vi en dygtig træner og et godt supplement til vores team, siger Björn Wesström, der er fodbolddirektør i OB.

Rollen kommer i første omgang til at betyde, at Helveg i to-tre dage ugentligt vil hjælpe til i en støttefunktion i sin tidligere klub, som han nåede at repræsentere på banen knap 200 gange.

Highlights: AaB fortsat under stregen efter 1-1 mod OB

Fredag bliver således Thomas Helvegs første dag tilbage i de vante rammer i Odense Ådal, men som tidligere professionel fodboldspiller i både Italien, England og Tyskland, skal den tidligere landsholdsanfører også bidrage med det, som OB selv betegener som ‘værdifulde inputs’ til klubbens internationale spillertrup.

– Thomas taler flere sprog – heriblandt italiensk – og dermed vil det være naturligt, at han supplerer og hjælper trænerteamet i instruktion af eksempelvis Franco Tongya. Vi har i forvejen flere understøttende funktioner, som hjælper med at optimere vores multikulturelle spillertrup, og med tilføjelsen af Thomas bliver vi endnu bedre stillede på den front, siger Björn Wesström.

Thomas Helveg indstillede sin aktive karriere ved årskiftet mellem 2010 og 2011. Karrieren havde bragt ham til de italienske klubber Udinese, AC Milan og Inter, ligesom han nåede at få ophold i engelske Norwich og tyske Mönchengladbach, inden turen i 2007 gik hjem til Danmark og OB.

Thomas Helvegs aftale i OB løber i første omgang til den 30. juni 2023.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P