VM 2026

Medie: Flere danske storbyer dropper fan-arrangementer under VM

Det ser angiveligt ud til, at flere danske storbyer følger trop på et boykot af storskærmsarrangementer under vinterens VM 2022 i Qatar.

Danske kommuner dropper fan-arrangementer under VM 2022 i Qatar.
Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

VM 2022 i Qatar har længe været et særdeles omdiskuteret emne.

Senest kom det frem, at flere franske storbyer, som Lille, Strasbourg og Reims har valgt at boykotte VM 2022 i Qatar ved ikke at afholde fanzoner med storskærmsarrangementer, som det ellers er vanligt under et VM.

Nu ser det da også ud til, at flere af de store danske byer følger trop. Det fortæller TV2 SPORT fredag.

TV2 SPORT har angiveligt været i kontakt med tre ud af de fire største kommuner i Danmark. Og her er meldingen ganske klar, når det kommer til fan-arrangementer i forbindelse med VM-slutrunden.

I Aarhus Kommune har man lavet et aktivt fravalg. Man ønsker simpelthen ikke at promovere VM i Qatar, og netop derfor vil man fra kommunens side ikke arrangere storskærmsvisning.

– Vi er ærgerlige over, at sporten skal politiseres, men der er jo politik i alt. Der er en generel modenhed i befolkningen til, at der kan tages afstand til det, vi ikke bryder os om, og det vil vi gerne understøtte. De urimeligheder, vi har set i Qatar, er af en karakter, der ikke kan tolereres, fortæller kommunens vikarierende rådmand for Kultur og Borgerservice, Metin Lindved Aydin til TV2 SPORT.

Medie: Flere franske byer boykotter VM i Qatar 2022

I Københavns Kommune har man ligeledes ikke tænkt sig at arrangere storskærmsarrangementer. Det oplyses dog, at kommune har givet støtte til et arrangement i Hafnia Hallen med krav om, at der skal være fokus på menneskerettigheder.

– Vi har sørget for at stille nogle krav til den her festival, for det er det, vi kan gøre. De skal afholde talks eller andet, der handler om menneskerettigheder, og så skal de informere om det, der er sket i Qatar, fortæller Kultur- og Fritidsborgmesteren i Københavns Kommune, Mia Nyegaard til TV2 SPORT.

I Odense Kommune har man heller ikke arrangeret storskærmsvisning. Ifølge TV2 SPORT giver kommunen ingen yderligere forklaring på årsagen. Mens man i Aalborg Kommune ikke er vendt tilbage med et svar. Mediet fortæller dog, at der ifølge Jyllands-Posten er planer om at vise kampe fra VM 2022 i Qatar på storskærm i kommunen.

Artiklen fortsætter efter reklamen

Det oplyses samtidig, at TV2 selv planlægger at arrangere storskærmsarrangementer på begge sider af Storebælt, men det er endnu for tidligt at melde de endelige destinationer ud.

VM 2022 i Qatar sparkes i gang den 20. november, når den omdiskuterede værtsnation Qatar spiller åbningskamp mod Ecuador.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P