VM 2022

1 min læsningMedie: Flere franske byer boykotter VM i Qatar 2022

Den kommende VM-slutrundes placering i Qatar har været yderst omdiskuteret. Nu boykotter flere store franske byer slutrunden helt.

1 min læsning
Foto: Mohammed Dabbous/Reuters/Ritzau Scanpix

Afholdelsen af VM i ørkenstaten Qatar har været debatteret heftigt frem mod slutrundens start i november.

Flere lande, byer og fodboldklubber har på den ene eller anden måde boykottet slutrunden helt eller delvist grundet problemer med menneskerettighedskrænkelser, diskrimination af blandt andre homoseksuelle og kvinder, og ikke mindst de forfærdelige kår, arbejderne, der har bygget slutrundens store stadions, har haft og meget mere.

Nu melder flere franske byer så, at de også har i sinde at boykotte slutrunden.

Artiklen fortsætter efter reklamen

Ifølge det franske medie RMC har byer som Lille, Strasbourg og Reims meddelt, at man ikke vil afholde nogen former for arrangementer i forbindelse med VM i Qatar.

Det indbefatter blandt andet fanzoner med storskærmsarrangementer.

– VM i Qatar er nonsens i forhold til menneskerettigheder, miljø og sport. Vi vil ikke vise nogen kampe på storskærm, meddeler Lilles borgmester.

Og ifølge mediet kan flere franske storbyer være på vej med lignende tiltag. Således meldes storbyerne Bordeaux og Montpellier også at overveje boykot af slutrunden.

VM 2022 – Den ultimative guide til VM i Qatar 2022

VM i Qatar sparkes i gang den 20. november, hvor den omdiskuterede værtsnation Qatar møder Sydamerikanske Ecuador i åbningskampen.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer