VM 2022

2 min læsningFeyenoord-dansker kan stå overfor historisk kamp i Danmark

Feyenoord-forsvareren Jacob Rasmussen er født på Fyn, men han forlod Danmark i 2014, og derfor kan han stå overfor en historisk kamp, når Feyenoord torsdag gæster FC Midtjylland i Europa League.

2 min læsning
Jacob Rasmussen Feyenoord
Foto: Feyenoord

Øverst på Jacob Rasmussens cv står de to fynske klubber Næsby og OB.

Ud for de to fynske klubber står også et ‘Y’, der indikerer, at forsvarsspilleren repræsenterede de to danske klubber på ungdomsplan.

I 2014 forlod Jacob Rasmussen OB og Danmark til fordel for Tyskland og Schalke 04, og selvom der efterfølgende er føjet syv klubber yderligere til cv’et, så er ingen af dem danske.

Derfor kan det også være en historisk kamp for Jacob Rasmussen, hvis han spiller torsdagens kamp i Europa League mod FC Midtjylland.

Det vil i så fald blive hans første fodboldkamp på dansk jord som seniorspiller.

– Det der gør det mest specielt, er, at man har nogle bekendte på modstanderholdet og nogle bekendte på tribunen i form af venner og familie, men lige så snart kampen starter, så er den ligesom alle andre, siger Jacob Rasmussen til campo.dk.

Feyenoord-dansker har stor respekt: Særligt offensivt er FC Midtjylland gode

En af de spillere, Jacob Rasmussen tidligere har spillet sammen med, er FC Midtjyllands Anders Dreyer. De to nåede at spille 10 U21-landskampe sammen i 2018-2019.

Hvorvidt der bliver tale om et glædeligt gensyn afhænger af, hvordan kampen går.

– Det kommer an på, hvor godt han spiller. Dreyer er en fin fyr og en fin spiller. Det er altid dejligt at se folk, som man har mødt tidligere på sin vej, men det samme gælder; Når kampen starter og dommeren fløjter op, så er Dreyer en modspiller ligesom så mange andre, og så gælder det om at få de tre point, forklarer Jacob Rasmussen, som også har andre bekendte hos FC Midtjylland.

– Så er der [Stefan] Gartenmann og Mads Døhr [Thychosen], som jeg jo kender fra vi var 15 år, som jeg har spillet med i længere tid på U16-, U17-, U18- og U19-landsholdet. Så det er folk, jeg kender og har haft en relation til i rigtig mange år, så det er jo fedt. Jeg nåede også lige at møde Mads ude foran, og det er altid fedt at se folk, som man har delt bane med, lyder det fra den 25-årige fynbo.

Også Anders Dreyer ser frem til at møde sin tidligere holdkammerat. Hvad han har at sige om Jacob Rasmussen, kan du høre i videoen herover.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer