Real Madrid sætter førstepladsen over styr mod Osasuna

Real Madrid havde indtil søndag ikke sat så meget som et eneste point til i LaLiga i denne sæson. Det lavede Osasuna om på.

Real Madrid har ikke tabt til Osasuna siden januar 2011.

Det har de spanske mestre heller ikke efter i aften, men det føltes formentlig sådan, da de spanske mestre kun fik 1-1 og dermed ét point med fra hjemmekampen mod klubben fra Pamplona.

Kort før pausen bragte Vinicius Junior ellers mestrene foran helt efter planen, da hans langskud fik lov at snyde Osasuna-målmand Sergio Herrera.

Herrera følte sig snydt i situationen, da Antonio Rüdiger så ud til at befinde sig i en offside-position. Tyskerens tilstedeværelse umiddelbart foran Herrera gjorde, at den spanske målmand reagerede langsomt på skuddet fra Vinicius Junior, men Herrera havde ingen held med sine protester.

Mindre kontroversielt var Osasunas scoring til 1-1, da Kike Garcia med hovedet forlængede indlægget fra Unai Garcia ind i fjerneste målhjørne, hvor Real Madrids vikarierende målmand – ukrainske Andriy Lunin – ikke kunne nå op.

FC Barcelona trillede sejren og førstepladsen hjem på ferieø

Real Madrid skulle dog få chancen for at tage hjemmesejren, og særligt med 12 minutter tilbage af kampen, burde kongeklubben have bragt sig foran.

Karim Benzema blev med to hænder i ryggen nedlagt i feltet, og foruden et straffespark kostede forseelsen også et straffespark til Real Madrid.

Det skulle den franske verdensstjerne selv tage sig af, men han bragede bolden på overliggeren, og så måtte Madrid-klubben nøjes med et enkelt point.

Braithwaite så rødt i Espanyol-nedtur

Med de to tabte point overtager FC Barcelona førstepladsen i LaLiga fra Real Madrid. De to ærkerivaler har begge 19 point, men FC Barcelonas målscorer lyder på + 18 mål, mens Real Madrid har en målscorer på + 11 mål.

De to storklubber har begge en enkelt ligakamp, inden de den 16. oktober mødes til sæsonens første El Clasico på Santiago Bernabeu i Madrid.