Dansk Fodbold

Mæhle slog ud med armene over holdkammerats beslutning: Hjulmand elsker det

Joakim Mæhle var ikke tilfreds med retningen af en dansk aflevering ti minutter før tid, og det er der en god forklaring på.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Med ti minutter tilbage af kampen mod Frankrig kunne man se Joakim Mæhle slå ud med armene, da bolden blev spillet baglæns på et dansk frispark – selvom Danmark på det tidspunkt var foran med 2-0 mod verdensmestrene.

Den danske back havde fundet plads på venstre flanke, men stormede forgæves fremad. Samtidig bidrog han i kampens afslutning med flere fikse driblinger og energiske løb mod franskmændenes mål.

Den store angrebslyst er der en god forklaring på. Der ligger nemlig en personlig milepæl og lurer i horisonten. Det fortæller landsholdsbacken til campo.dk.

– Det er en Joakim Mæhle, der rigtig gerne vil score sit tiende landskampsmål. Men når det så er sagt, så er det sådan, det er, og selvfølgelig skal vi køre en 2-0 sejr hjem. Det er vigtigere end at sætte bolden på spil. Men jeg kunne godt have tænkt mig at putte en enkelt ind, siger Mæhle.

Selvom den danske venstreback efterrationaliserede sig frem til, at afleveringen bagud i banen var den rette beslutning, er landstræner Kasper Hjulmand begejstret for Joakim Mæhles udtryk i situationen.

– Det er bare så skønt. Der er frispark på midten af banen, vi har et 2-0 resultat. Så sprinter han bare i dybden, fordi han kan se, der er plads. Så er han irriteret over, at bolden ikke kommer ned til ham. Hvor er det bare dejligt. Jeg elsker det, siger Kasper Hjulmand.

Christian Eriksen følger Hjulmands opfordring: Tænker på det dagligt

– Det viser, hvorfor vi har scoret så mange mål i kvalifikationen. Vi bliver ved med at jagte. De (fansene red.) står og skriger 4-0, så vi må hellere komme fremad, siger en smilende landstræner.

Selvom Danmark søndag tog en 2-0 sejr over Frankrig, rakte det ikke til en førsteplads i gruppen, da Kroatien samtidig slog Østrig. Til gengæld har Danmark med andenpladsen i gruppen sikret sig en seedning i øverste lag til EM-kvalifikationen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P