2 min læsningDBU siger ‘nej tak’: Afviser Qatar-tilnærmelser

Flere gange har Dansk Boldspil-Union svaret 'nej tak' på henvendelser fra Qatar. Man vil ikke reklamere for ørkenstaten.

2 min læsning
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Tidligere mandag lød det, at DBU ikke vil afholde fanarrangementer i Qatar under vinterens VM.

Nu lyder det, at DBU har besluttet, at man primært kun vil engagere sig i de rent sportslige forpligtelser i Qatar.

Det betyder blandt andet, at andelen af medarbejdere, der rejser med til slutrunden bliver meget reduceret. Derudover har forbundet takket nej til en lang række henvendelser og invitationer. Det fortæller kommunikationschef hos DBU, Jakob Høyer.

– Vi er blevet inviteret til forskellige event og kampagner, men vi har takket nej til det hele. Helt konkret og måske i den ekstreme kategori fik vi en henvendelse om Qatar måtte bruge en af vores nøglespillere på en plakat ned over ét af højhusene i Doha. Det blev et nej tak herfra, siger Jakob Høyer og fortsætter

– Vi har på ingen måder lyst til, at vores hold og spillere skal stå som reklamesøjler for et VM, som vi synes bliver afholdt det forkerte sted og samtidig er vi uenig i den beslutning, der blev truffet for 10-12 år siden, hvor FIFA netop valgte Qatar, pointerer Jakob Høyer overfor Ekstra Bladet.

Kommunikationschefen afviser dog ikke, at FIFA senere kan pålægge danskerne at deltage i nogle af de aktiviteter, man har takket nej til.

Christian Eriksen følger Hjulmands opfordring: Tænker på det dagligt

DBU har fastlagt at bestyrelsesmedlemmerne udelukkende må deltage ved én kamp, mens der også er blevet sat et loft over deltagere ved de enkelte kampe med dansk deltagelse. Her må blot to bestyrelsesmedlemmer være til stede.

DBU’s formand, Jesper Møller, og direktør, Jakob Jensen, er ifølge Ekstra Bladet forpligtet til at deltage ved alle de danske kampe under VM.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P