Allan HvidAllan Hvid er chefredaktør på campo.dk.

5 min læsningCampo mener: Pierre Emile får ikke nok anerkendelse – han er mere end bare god

Vi er nødt til at tale om, hvor god Pierre Emile Højbjerg er. Hvorfor? Fordi han får for lidt anerkendelse....

5 min læsning
Foto: Ritzau Scanpix
18. sep 2022, 13.50

Vi er nødt til at tale om, hvor god Pierre Emile Højbjerg er.

Hvorfor? Fordi han får for lidt anerkendelse. Han roses løbende for sine præstationer, men i særdeleshed mine kolleger bag mikrofonerne på de danske streamingplatforme er i min optik for nærige med anerkendelsen af den danske midtbanegeneral.

For det er han i min optik. En general. Han har sat sig suverænt på midtbanen hos Tottenham Hotspur under ledelse af en karismatisk og voldsomt krævende italiensk fodboldlegende, og han er ikke kun en løbestærk spiller.

Pierre Emil Højbjerg har spillet 81 af 83 mulige Premier League-kampe. Og i de 81 kampe har danskeren kun misset 41 minutter i alt!

Højbjerg viser for alvor nu sine offensive kvaliteter i kombination med et defensivt overskud og overblik. Han er pasningssikker, og så er hans attitude fantastisk. Lørdag, da den sydkoreanske holdkammerat Heung-Min Son indledte sit hattrick og lille comeback til Spurs-holdet med sin scoring til 4-2, var den danske landsholdsspiller for alvor involveret.

Først spænede Højbjerg 45 meter i fuld sprint for at gå med i omstillingen og målet til 4-2, og siden, da Son færdiggjorde sit hattrick til 6-2, var det på oplæg af danskeren, som også efterfølgende hyldede sin holdkammerat overfor klubbens trofaste fans.

Pierre Emile Højbjerg er en profil i Premier League, og han spiller for et tophold og for en top-manager. Og det gør han som sikker mand på holdkortet.

Kritikkerne vil hævde, at lørdagens bedrifter var på en billig baggrund mod Leicester, og at Pierre Emile Højbjerg også skal vise sit niveau, når han møder de allerbedste hold. Og det er fair nok at sige, at Tottenhams nummer 5 også har manglet at tage det sidste skridt ind som en af de største profiler.

Highlights: Spektakulære Son begravede Leicester med hattrick i målrigt brag

Men den tvivl må stoppe nu. Højbjerg har vist for det danske landshold, at han kan topperforme. Det så vi til EM forrige sommer, og han lagde på bedste vis op til Andreas Cornelius, da det danske landshold vandt på udebane mod de forsvarende verdensmestre fra Frankrig før sommeren.

Inden den kamp konstaterede TV 2’s fodboldekspert Kenneth Perez eksempelvis, at Højbjerg ikke var god nok offensivt. I går spillede han ‘en god kamp’.

Jeg mener ikke, han får nok kredit for sin udvikling og konstante toppræstationer.

Hvis du ser bort fra venskabskampen mod Serbien for Danmark samt træningskampe forud for sæsonen, spiller Pierre Emile fuld tid i alle kampe.

Tæller man alle Premier League-kampe for Tottenham, siden danskeren skiftede til London-klubben i 2020, har Pierre Emil Højbjerg spillet 81 af 83 mulige. Og i de 81 kampe har danskeren kun misset 41 minutter i alt.

Pierre Emil er klart en profil i Premier League!

Han er ikke bare god. Eller har leveret en god indsats. Han gør det fremragende, og fortsætter han sådan her, bliver han en af europas absolut bedste midtbanespillere.

Og det bør aftvinge mere respekt… løbende. Herfra er der topkarakter hele vejen rundt, og jeg glæder mig til at se Pierre Emile Højbjerg i det her efterår kulminerende med VM i Qatar.

Leverer han varen ved endnu en slutrunde, spiller han heller ikke i Tottenham efter denne sæson. Så venter endnu større klubber.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer