2 min læsningEfter et år i AGF: Her har jeg forbedret mig – og her kan jeg blive bedre

Eric Kahl skiftede til AGF forrige sommer, og efter et år i Aarhus, gør han status på, hvordan hans egen udvikling er gået - og hvad han fortsat skal arbejde på.

2 min læsning

– Jeg har fået en meget bedre start i denne sæson, end jeg fik sidste år.

Således lyder meldingen fra AGF’s 20-årige svensker, Eric Kahl.

Har man fulgt med i Superligaen og AGF’s kampe i denne sæson, er det da også svært at erklære sig uenig med den unge venstreback.

Eric Kahl blev hentet til AGF fra svenske AIK forrige sommer, angiveligt for et beløb på et sted mellem 11 og 15 millioner kroner.

Den unge svenskers første år i Superligaen gik dog næppe som han havde drømt om, og han beskriver det selv som en sæson, der både gik “skævt og hurtigt”.

Trods to nederlag i de seneste to kampe, er det et fornyet AGF, der har vist sig frem i Superligaen denne sæson. Det gælder dén grad også Eric Kahl, der også selv kan mærke, at han har taget skridt i den rigtige retning.

– Defensivt er jeg blevet bedre én-mod-én. I forhold til det offensive, har jeg fået mere selvtillid i forhold til at bruge min venstre fod lidt mere. Det har givet mig flere chancer for at slå indlæg, og der har jeg fået mere selvtillid i forhold til at få smidt bolden indover, fortæller han til campo.dk.

Udviklingen stopper dog ikke her for AGF-backen – det gør den sådan set aldrig.

– Man kan altid forbedre sig på alle områder. Men jeg tror, at det vigtigste i forhold til den måde vi spiller på, hvor vi gerne vil spille med høj intensitet, det er, at jeg får pulsen op. Højintense meter. Løb. Dét kan jeg forbedre.

Med tilgangen af AGF’s nye cheftræner først på sommeren, Uwe Rösler, har Eric Kahl, ifølge ham selv, fået en særdeles kompetent støtte, der allerede efter knapt tre måneder har sat sig præg på hans udvikling som fodboldspiller.

– Uwe har hjulpet mig med mange ting. Han fortæller mig en masse om, hvordan jeg kan forbedre mig, og det sætter jeg virkelig pris på, for som ung fodboldspiller har du altid en masse ting, du kan forbedre.

– Men man er afhængig af, at man har sådan en som Uwe, der får sagt til dig, hvad du skal gøre – hvilket han er virkelig god til, og jeg er sikker på, at det har hjulpet mig meget.

Grønbæks drømmemål sikrede Bodø/Glimt europæiske point

Eric Kahl har spillet i samtlige af AGF’s kampe i denne sæson, langt størstedelen fra start.

Næste opgave for den unge svensker og resten af AGF-mandskabet byder på en tur til kunstgræsset i Silkeborg søndag, hvor forrige sæsons bronzevindere venter.

Du kan se interviewet med Eric Kahl i videoen øverst i artiklen.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer