1 min læsningVideo: Ny offsideteknologi i aktion da Falks reducering blev annulleret

Det semiautomatiske offsidesystem var for første gang i aktion i Champions League, da Rasmus Falks mål til 1-3 blev annulleret.

1 min læsning
Ikke dømt mål ved Rasmus Falk scoring under Champions League gruppe G-kampen mellem Borussia Dortmund og FC København i Dortmund tirsdag den 6. september 2022.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

I 22/23-udgaven af Champions League er ny offsideteknologi taget i brug.

Det semiautomatiske offsidesystem skal hjælpe VAR-rummet til at tage hurtigere beslutninger, og tirsdag aften kom det for første gang i spil, da Andreas Cornelius fik stukket knæet for langt frem.

Angriberen blev stukket i dybden i opspillet til Rasmus Falks reducering, men befandt sig i en offsideposition. Derfor blev scoringen annulleret og F.C. København måtte rejse hjem med et 0-3-nederlag i bagagen.

Gennem kunstig intelligens og specielle kameraer håber UEFA, at VAR-vurderinger af offsidekendelser kan være hurtigere.

– Det innovative system vil sørge for, at VAR-holdene hurtigere og mere præcist kan vurdere offside-situationer. Det vil gøre spillet mere flydende, sagde UEFA’s dommeransvarlige Roberto Rosetti i august.

Highlights: Dortmund blev for stor en mundfuld for FCK

Når det nye system registrerer en offside, sender det en alarm til VAR-rummet. Derved kan der træffes en hurtigere afgørelse.

Systemet er afprøvet under VM for klubhold, under Super Cuppen og nu taget i brug i Champions League. Derudover skal det i aktion i november og december, når VM skal spilles i Qatar.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer