4 min læsningGustav Isaksen drømmer om landshold og udlandet: Tror jeg kan spille på den allerstørste scene

Med fire mål i syv superligakampe har Gustav Isaksen fået en flot start på sæsonen, men han drømmer større på den lange bane.

4 min læsning
Gustav Isaksen
Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Fire mål og én assist.

Det er, hvad Gustav Isaksen står noteret for efter syv spillerunder i Superligaen.

Selvom det på banen til tider kan virke som en leg, fortæller den 21-årige kantspiller fra Hjerk, at han ikke er kommet sovende til succesen.

– Efter hver træning står jeg og sparker, og laver sindssygt mange afslutninger, så jeg har hele tiden tænkt, at det snart måtte give pote. Til træning laver jeg mange mål, og det er jo der, det starter, og så bliver jeg ved med at arbejde hårdt. Så skal det nok komme, og det gør det også lige nu, siger Isaksen til campo.dk.

Isaksen har været i FC Midtjylland i 10 år og i 2019 nåede han karrierens hidtige højdepunkt, da to mål fra kantspillerens fod sendte Manchester Uniteds talenter ud af UEFA Youth League og tre måneder senere Isaksen op i superligatruppen.

Næste skridt er at komme til en stor klub i udlandet og bevise mig der, fordi det tror jeg på, at jeg kan, og jeg tror på, at jeg kan spille på den allerstørste scene

Gustav Isaksen

I 2022 nyder Erik Sviatchenko godt af at have Isaksen som holdkammerat. Den 30-årige stopper ved til gengæld fra midtjydernes træning, hvad der gør Gustav Isaksen til en stor mundfuld for modstandernes forsvarsspillere.

– Han går både venstre og højre om, og så har han et enormt lavt tyngdepunkt, som gør, at han er svær ligesom at få ned i fart. Så kan han lave de der små snævre træk. De her små cuts og ryk som gør det svært for forsvarsspillere at få flyttet fødderne, siger Sviatchenko og fortsætter.

– Han er virkelig svær at få bolden fra, når han først er oppe i fart, men han skal blive markant bedre defensivt. […] Når han bliver det. Jamen, så har han jo hele pakken, til at han ikke skal spille i Superligaen i så mange år, lyder vurderingen fra FCM-anføreren.

Gustav Isaksen har allerede opnået 14 kampe for U21-landsholdet, hvor FCM-træner Albert Capellas gav ham debut i 2020. Desuden har han rundet de 100 kampe i FC Midtjylland, men den vævre profil drømmer om mere i fremtiden.

– På den kortsigtede bane er det jo bare at blive ved med at give den gas her og se hvor langt jeg kan bringe klubben. Næste skridt er jo at komme til en stor klub i udlandet og bevise mig der. Det tror jeg på, at jeg kan, og jeg tror på, at jeg kan spille på den allerstørste scene, siger Gustav Isaksen. 

Hvem er FCM’s nye midtbane-tilgang? Ekspert giver dig svarene

– Så er der selvfølgelig også et landshold, som jeg drømmer om, og har drømt om siden jeg var helt lille. Det ville være det største at kunne trække den trøje over hovedet. 

– Hvis jeg sagde til mig selv for 10 år siden, jeg var her i dag, så havde jeg nok købt den. Så på en måde er man jo stolt af det. Men jeg ved også, at jeg har endnu større drømme. Det har jeg altid haft, så vi er ikke færdige endnu, lyder det fra den 21-årige profil.

Da Isaksen i 2019 tog springet til FC Midtjyllands superligatrup blev han udstyret med en femårig kontrakt. Derfor er han bundet til Heden indtil sommeren 2024. Du kan se hele indslaget med Gustav Isaksen i toppen af artiklen.

Den nye træner i FC Midtjylland, Albert Capellas, kom fra FC Barcelona, men alligevel slap Steinlein og co. for at betale noget til catalanerne. Hør mere om det nedenfor.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P