Europæisk Fodbold

Historisk: Dansker køber tyrkisk klub

Den tidligere bestyrelsesformand i FC Midtjylland, Rasmus Ankersen, har gennem virksomheden Sport Republic opkøbt tyrkiske Göztepe.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Efter at have været bestyrelsesformand i FC Midtjylland og sportsdirektør i Brentford, gik Rasmus Ankersen egne veje.

Han startede i stedet virksomheden Sport Republic, der har fokus på investeringer i sportsverden, hvor han i dag har titel af medstifter og administrerende direktør.

Netop Sport Republic har nu skrevet historie, da man har købt 70 procent af den tyrkiske klub, Göztepe. Det er første gang i historien, at udenlandske investorer har overtaget en klub i tyrkisk fodbold.

– Det at være de første udenlandske investorer i tyrkisk fodbold kommer med ekstra ansvar og opmærksomhed. Vi ved, at det ikke bliver uden udfordringer, men vi er dedikerede til vores langsigtede vision om at få det maksimale potentiale ud af Göztepe. Passionen for fodbold i Tyrkiet er i sandhed speciel, og vi håber, at vores metoder og idéer kan hjælpe med at udvikle Göztepe yderligere, lyder det fra Rasmus Ankersen i en pressemeddelelse.

Den tidligere indehaver af aktiemajoriteten i Göztepe, Mehmet Sepil, er ligeledes begejstret for tilgangen af Sport Republic:

– Det er en sand fornøjelse at kunne byde velkommen til Sport Republics investering i Göztepe. Dette markerer begyndelsen på et nyt kapitel i tyrkisk fodbold, da Sport Republic er den første udenlandske investorer i fodbold i vores land.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Göztepe spiller i den næstbedste tyrkiske række, efter de rykkede ned i forrige sæson.

Sport Republic er udover nyerhvervelsen af Göztepe også indehavere af aktiemajoriteten i Premier League-klubben Southhampton.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P