4 min læsningEsben Hansen om nye SønderjyskE-ejere: Ambitionerne er tårnhøje

NordicBet Liga-klubben SønderjyskE overgik tidligere på måneden fra amerikanske hænder til danske hænder, og det ejerskifte er blevet taget godt imod hos både fans og internt i klubben, hvor der meldes om store ambitioner hos de nye ejere.

4 min læsning
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Efter en ganske imponerende start på tilværelsen i NordicBet Ligaen fik SønderjyskE tirsdag et ordentlig hak i tuden.

Superliganedrykkerne løb efter fire sejre i sæsonens første fire kampe ind i en 4-0-lussing mod FC Helsingør, og så blev en ellers suveræn førsteplads pludselig ændret til en øjeblikkelig fjerdeplads i landets næstbedste fodboldrække.

Det store nederlag dækker dog ikke over den optimisme, der atter er at finde i og omkring klubben fra Haderslev, efter det i sidste sæson blev til en nedrykning fra Superligaen. Optimismen skal dog ikke findes i sæsonens indledende resultater på banen, men derimod i det ejerskifte der 1. august gjorde, at SønderjyskE atter er på både sønderjyske og danske hænder.

Et ejerskifte hvis betydning ikke er til at tage fejl af.

– Man behøver ikke fornemme så meget, jeg tror man kan konstatere, at det har fået en overordentlig positiv modtagelse. Både på de sociale medier, hvor man kvitterer for den slags nu til dags, men vi har også haft nogle gode arrangementer med fans og sponsorer, ikke den mest kritiske forsamling, fordi de har været så tilfredse med situationen, forklarer sportsdirektør i klubben, Esben Hansen, til campo.dk.

SønderjyskE var til og med juli ejet af den amerikanske Platek-familie med Robert Platek i spidsen, men nu er det i stedet Familien Davidsen og Morten Kristoffer Larsen og dennes søn, Markus Kristoffer Hansen, der er indehaver af fodboldklubben fra Haderslev.

Familien Davidsen ejer Davidsens Tømmerhandel, mens Morten Kristoffer Larsen er delejer af stål-grossisten Euro-Steel A/S. De nye ejere overtager med en erklæret målsætning om at løfte klubben til på sigt at være blandt Danmarks bedste fodboldklubber. Hos Esben Hansen er der da heller ikke nogen tvivl om ambitionerne.

– De er tårnhøje, og hvis man kigger på, hvad de folk i øvrigt har lavet i deres erhvervskarrierer, så står er der ikke mange konkurser og fejlslagne virksomheder, så det er succesfulde mennesker.  ’Failure is not an option’, og det her skal også nok lykkes, det bliver en meget-meget lys fremtid for SønderjyskE, det er jeg slet ikke i tvivl om – både på kort sigt, men også i endnu højere grad på lang sigt, lyder det fra Esben Hansen.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Den tidligere OB-midtbanespiller blev selv ansat i SønderjyskE i november sidste år og tiltrådte jobbet i december. Derfor var det også de tidligere ejere, der i sin tid underskrev hans ansættelseskontrakt, og selvom det ikke lå i kortene dengang, så har ejerskiftet visse fordele for den 41-årige falstring.

– Helt banalt var det jo ikke det, jeg havde regnet med for ni måneder siden. Jeg har været i den her branche så længe, og jeg ved, at sådan nogle ting kan ændre sig hurtigt. Det har jeg overhovedet ikke noget problem med, og det er gået gnidningsfrit. Jeg glæder mig over, at der er lidt kortere til beslutningstagerne nu end der var tidligere, forklarer Esben Hansen, der gerne indrømmer, at ejerskiftet også har givet ham lidt ekstra arbejde.

– Vi har haft ekstra travlt de sidste par måneder, hvor de har luret i kulissen, så der har været nok at se til. [..] Jeg har vidst i et stykke tid, at det var en mulighed. Det har gjort situationen lidt svær, for vi har været lidt låst fast i vores ageren på transfermarkedet. Når jeg har haft en viden, som jeg ikke kunne dele, har jeg været nødt til at lede skibet, uden at jeg nødvendigvis har kunnet fortælle, hvorfor der ikke sker noget. Så det har krævet lidt ekstra i en periode at drifte klubben samtidig, men det er lykkes meget godt, synes jeg.

Sportsdirektør efter nedrykning: Sådan har det påvirket vores transfers

SønderjyskE nåede at være på amerikanske hænder i små to år. Da Platek-familien i september 2020 overtog klubben var det med en ambition om at konsolidere sig yderligere i Superligaen, hvor klubben dengang havde været siden 2008-09-sæsonen.

Glen Riddersholm var cheftræner i klubben ved amerikanernes overtagelse, og han havde lige ført SønderjyskE til klubbens første pokaltriumf sæsonen forinden. Otte måneder senere var Riddersholm dog fortid, og ind til den nye sæson kom i stedet tyske Michael Boris. Den tyske træner stod i spidsen for klubben i 17 kampe, inden han allerede i november blevet fyret som følge af kun at have vundet to af i alt 14 superligakampe.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer