2 min læsningNorsk fodboldforbund: Så meget tjener Ståle Solbakken

Det norske fodboldforbund har hævet den norske kvindelandstræners løn, og i den forbindelse har de offentliggjort lønnen for både hende og for hendes mandlinge pendant - Ståle Solbakken.

2 min læsning
Ståle Solbakkens løn
Foto: Marko Djurica/Reuters/Ritzau Scanpix

Det er sjældent, at en chef tjener markant mindre end sine medarbejder.

Det er dog tilfældet flere steder i fodboldverdenen, og også på det norske landshold tjener spillerne markant mere end deres landstræner.

NFF – Det norske fodboldforbund – har nemlig offentliggjort lønningerne hos både den nye kvindelige landstræner, Hege Riise, samt forbundets herrelandsholdstræner, Ståle Solbakken.

Ingen af de to landstrænere kommer formentlig til at gå sultne i seng, for mens Riise årligt sætter 1,25 millioner danske kroner ind på lønkontoen, så tjener Ståle Solbakken 3,75 millioner danske kroner om året.

– Selvom det selvsagt er NFF, som beslutter lønnen for begge landstrænere, så er realiteterne alligevel, at vi må forholde os til fundamentalt ulige markeder. Vi arbejder på udjævning, men skal samtidig konkurrere på to markeder som både i Norge og i verden er ekstremt ulige på mange måde, også når det gælder løn, siger Fodboldpræsident Lise Klaveness til Nettavisen.

Hverken Solbakken eller Riise lader dog til at lade sig gå på af forskellen.

– Det som derimod er vigtigt, er at flere piger og kvinder får en løn, hvor de kan leve af fodbolden og koncentrere sig 100 procent om at udvikle sig som spiller og træner, lyder det fra Riise, som bakkes op af den tidligere FCK-træner.

Gareth Bale i vanvittig lønnedgang: Så lidt tjener stjernen i MLS

– I en ideel verden havde det været lige, men her er der åbenbart markedskræfter, der spiller ind. Jeg har en god løn, men samtidig kunne jeg tjene betydelig mere som træner andre steder, forklarer Solbakken.

Norge har i angriberen Erling Haaland en af verdens bedst betalte fodboldspillere. Den nye Manchester City-spids menes til sammenligning at tjene cirka 160 millioner danske kroner om året – altså god 40 gange så meget som Solbakken.

Timeline

Notifications

Notifikationer