2 min læsningGenhusning venter: Ingen superligafodbold på AGF’s hjemmebane i halvandet år

Et notat fra Rambøll viser, at AGF kan komme til at undvære hjemmebanen på Ceres Park i mindst halvandet år.

2 min læsning
AGF nyt stadion Ceres Park
AGF Fans siger farvel til Cheftræner David Nielsen. Superligafodbold i playoff spilet mellem AGF - FC Nordsjælland. Aarhus lørdag den 21. maj 2022. (Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix)

I 2024 skal AGF undvære sin hovedtribune, inden man i 2025 og i første halvdel af 2026 må se helt bort fra Ceres Park. Her skal AGF finde et andet stadion at spille på.

Sådan lyder meldingen i et udkast til en tidsplan for stadionbyggeriet i Aarhus. Tidsplanen er udarbejdet af stadionprojektet Kongelundens rådgivere Rambøll. Det skriver Jyllands-Posten.

Planen er, at entreprenørerne starter nedrivning af hovedtribunen på Ceres Park henover vinterpausen i sæsonen 2023/2024. I den følgende sæsons vinterpause tager projektet næste skridt.

Her vil entreprenørerne overtage hele området, hvorfor AGF skal finde et andet sted at spille fodbold, mens arbejdet pågår.

Hop ind og følg os på vores Facebook-sideInstagram og Twitter. Så er du altid opdateret på de seneste fodboldnyheder fra ind- og udland!

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Ifølge tidsplanen fra Rambøll drejer det sig om foråret i 2025 – samt hele 25/26 sæsonen, hvorefter et nyt stadion efter planen skal stå klart til efteråret 2026. Rådgiverne advarer dog om, at der er flere usikkerheder forbundet med tidsplanen.

I perioden, hvor AGF må undvære Ceres Park, skal der findes et alternativt stadion i byen, der kan leve op til kravene for et superligastadion. Der skal blandt andet være plads til 10.000 tilskuere. Det har AGF’s projektleder på stadionprojektet, Bo Jensen, en mulig løsning på.

– En af tankerne er, at man bygger én permanent tribune, som også kan bruges efterfølgende, og så er resten mobile tribuner, siger projektlederen og fortsætter.

Uwe Rösler varsler formationsskifte i AGF: Sådan kommer vi til at spille

– På den måde vil man kunne opbygge et nyt såkaldt 2. stadion i byen, som kan bruges efterfølgende til kvindeliga-fodbold, og som også lever op til de krav, der gælder, hvis en af byens 2. divisionsklubber rykker op i 1. division, siger AGF-projektleder Bo Jensen til Jyllands Posten.

Det er endnu ikke helt på plads, hvordan det nye stadion kommer til at tage sig ud. Tre teams tegner lige nu det nye stadion. Efter tidsplanen vil det endelige projekt blive valgt af et bedømmelsesudvalg i november, hvorefter det kan offentliggøres i december.

Timeline

Notifications

Notifikationer