2 min læsningOnyedika scorede og udgik med skade i FCM’s generalprøve

Den sidste test for FC Midtjylland endte i et smalt nederlag mod belgiske Gent.

2 min læsning
FC Midtjyllands Raphael Onyedika mellem OBs Nicholas Mickelson og Jeppe Tverskov under finalen i Sydbank Pokalen mellem FC Midtjylland - OB på Brøndby Stadion torsdag den 26. maj 2022.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

En dårlig generalprøve giver en god premiere. Sådan lyder et gammelt dansk mundheld. Det håber FC Midtjylland helt sikkert holder stik, når de på fredag åbner Superligaen i premieren mod Randers FC.

Klubben fra den midtjyske hede var taget et smut til Belgien, hvor Gent fra den bedste belgiske række ventede i “Ulvenes” generalprøve. Hjemmeholdet viste sig at være for stor en mundfuld for FCM, da de i sidste ende hev en 2-1 hjem efter, at FCM ellers var gået til pausen foran 0-1.

Kampen startede ganske chancefattigt ud, hvor begge hold manglede den sidste skarphed for, at blive helt farlige. Det ændrede sig dog efter en halv times spil, da Evander svingede et hjørnespark ind i feltet. Efter en afretning endte bolden i det lille felt, hvor Raphael Onyedika kunne pande bolden stille og roligt i mål, og midtjyderne kunne gå til pausen med en føring.

Efter pausen havde FCM en stor mulighed for, at øge føringen, da en godt angreb endte med et fladt indlæg fra Paulinho fandt vej til Anders Dreyer. En fin redning af Gent-målmanden gjorde dog, at stillingen forblev 0-1.

Det ændrede sig dog få minutter senere, da belgierne fik et frispark, de sendte ind i feltet. Da indlægget hverken blev afvist eller rørt, strøg det hele vejen og endte i netmaskerne bag Elias Olafsson, og der var bragt balance i regnskabet.

Med omkring ti minutter tilbage af kampen, blev den afgjort til belgiernes fordel. Efter et boldtab af Evander, satte Gent en omstilling i gang. Det endte med 3 mod 2 situation for det belgiske mandskab, hvor en flad afslutning gik i kassen.

Dansk ekspert: Han reddede Bo Henriksens job

Den scoring formåede FCM aldrig rigtig at finde et modsvar på, og kampen endte 2-1.

Hvis nederlaget i sig selv ikke var skidt nok, måtte den nigerianske midtbaneslider, Onyedika, også forlade banen med en skade. Hvor slemt skades omfang er, vides i skrivende stund endnu ikke.

Timeline

Notifications

Notifikationer