2 min læsningDansk ekspert: Han reddede Bo Henriksens job

Ifølge den danske fodboldekspert Ken Ilsø, var det ikke pokaltriumfen, der gjorde, at Bo Henriksen stadig er at finde i FC Midtjylland.

2 min læsning
FCM's cheftræner Bo Henriksen under superligakampen mellem FC Midtjylland og Randers FC på MCH Arena, søndag den 22. april 2022. (Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix)

Om mindre end en uge sparker FC Midtjylland den nye Superliga-sæson i gang, med Bo Henriksen ved roret. Noget han især kan takke Anders Dreyer for. I hvert fald ifølge Ken Ilsø.

Hos de midtjyske ulve har man store armbevægelser og masser af selvtillid. Der vil de vinde mesterskabet – gerne hver sæson. Derfor er det heller ikke nok, når de kun vinder sølv, som de gjorde i fjor.

FCM vandt dog DBU pokalen, men det havde ikke været nok til at sikre Bo Henriksens job, hvis ikke “Ulvene” havde indhentet FC København i mesterskabsslutspillet. Noget der i høj grad skyldtes tilgangen af Anders Dreyer.

Artiklen forsættes efter reklamen…

– Jeg tror ikke, at det var pokalen, som gjorde, at Bo Henriksen stadigvæk har jobbet som FC Midtjylland-træner. Jeg tror, det var den måde, de sluttede af på, hvor de kom ind og indhentede FC København.

– Man så noget, og de fik gang i den her spillestil, som FC Midtjylland gerne vil være kendt for, med kreativiteten og masser af bevægelse fra Edward Chilufya og specielt Anders Dreyer.

– Hvis man skal være lidt fræk – og det skal man jo – var det Anders Dreyer, der reddede Bo Henriksens job, fortæller Ken Ilsø.

FCM-chef om Marrony: Ikke som håbet

Om Dreyers rolle for FCM, fortæller Ken Ilsø videre:

– Han kom ind, og med den bevægelighed han har oppe foran, fik de andre offensivspillere lov til at gøre nogle andre ting i stedet for at være fastlåste. I starten af sæsonen snakkede vi rigtig meget om Sisto, Isaksen og Brumado. Alle ville have bolden i fødderne.

– Der manglende en balance oppe foran med, at nogle løber dybt, og andre får bolden. Den bevægelighed havde de overhovedet ikke, og derfor blev det fastlåst, og de blev lette at læse, slutter den tidligere Superliga-spiller.

Øverst i artiklen findes hele klippet, hvor Per Frimann og Ken Ilsø analyserer FCM’s præstation i den seneste sæson af Superligaen.

Timeline

Notifications

Notifikationer