1 min læsningQatar-kritisk fodboldpræsident nægtet adgang på fly til VM-værtslandet

Den norske fodboldpræsident, Lise Klaveness, fik søndag ikke lov til at boarde et fly til Qatar. Klaveness har været særlig kritisk overfor VM-værtslandet.

1 min læsning
Oslo 20220624. NFF fotballpresident Lise Klaveness og konstituert generalsekretær Kai-Erik Arstad da de inviterer til pressetreff fredag. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Den norske fodboldpræsident, Lise Klaveness, skulle søndag have været med fly til Qatar for at omtale rettighederne for migrantarbejdere og homoseksuelle i det arabiske land forud for den kommende VM-slutrunde.

Men fodboldpræsident blev nægtet adgang ombord på flyet. Det irriterer Klaveness, der dog tager situationen med ro. Det skriver norske NRK.

Artiklen fortsætter efter reklamen

Forklaringen på afvisningen skyldes manglende Covid-dokumentation, som fodboldpræsidenten og den norske delegation ellers mente, de havde i orden.

– Det, som er frustrerende, er, at man kommer helt frem til flyet, før man får beskeden. Det er en registreringsfejl af Covid-dokumentationer. Det var en registrering, vi ikke havde fået af UEFA, og det er helt sikkert en fejl, siger Klaveness til NRK.

Dokumentationen skulle åbenbart være ført ind i en app, men den information havde den norske delegation ikke fået fra UEFA, forklarer Klaveness.

Præsidenten for Norges fodboldforbund rejser igen til Qatar – vil sikre homoseksuelles rettigheder

Den norske fodboldpræsident og delegation har nu booket billetter på et fly mandag og kommer altså afsted. Dermed kan VM-værtsnationen forberede sig på mere kritik, som den Lise Klaveness udtrykte under sit seneste besøg. Det kan du se herunder 👇🏼👇🏼

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer