Dansk Fodbold

AC Horsens tager afsked med to profiler

AC Horsens har sikret sig en hurtig tilbagevenden til Superligaen, men klubben tager turen et skridt op uden to markante skikkelser i klubben.

Jonas Thorsen AC Horsens
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Sæsonens sidste kamp hjemme mod Hvidovre er uden reel betydning for AC Horsens.

Den østjyske klub har allerede sikret sig oprykning til Superligaen, men der kan dog alligevel være noget at tage på stadion for for de trofaste AC Horsens-tilskuere.

Kampen markerer nemlig også et punktum i klubben for både Jonas Thorsen og Tonny Brochmann.

Særligt Jonas Thorsen har været igennem en sæson, som ikke er at misunde. Den 32-årige midtbanespiller har nemlig været igennem et forløb med testikelkræft, men i foråret vendte han tilbage til både fodboldbanen og Casa Arena i Horsens.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– Det har virkelig været dejligt at se ham komme tilbage til livet og fodbolden, selvom han ikke har spillet så stor en rolle på banen som tidligere, men det har været rigtig dejligt at have ham med og tilbage igen, siger cheftræner Jens Berthel Askou om Thorsen.

– Alting har desværre en ende, og nu går vi ind i en tid, hvor vi skal kigge på fremtiden, og vi skal have nye og yngre kræfter ind, så vi kan tage næste skridt for AC Horsens. Thorsen har været med til at hjælpe klubben tilbage i Superligaen og sætter dermed et smukt punktum for sin tid i AC Horsens, lyder det videre fra Jens Berthel Askou.

Highlights: AC Horsens er tilbage i Superligaen efter storsejr i Fredericia

Jonas Thorsens gjorde comeback i februar, og siden er det blevet til fem kampe i 1. Division – men kun i alt 14 minutter.

Også hjemvendte Tonny Brochmann er fortid i AC Horsens efter søndagens kamp. Brochman har siden 2011 været i flere forskellige norske klubber, men sidste sommer vendte han hjem til barndomsklubben AC Horsens.

– Vi har været sindssygt glade for at have ham med på rejsen hertil, og vi ved, at mange gule fans kommer til at savne ham – det gør vi også. Men det er naturligt for os at kigge fremad, og det er et naturligt tidspunkt at kigge mod nye kræfter til fremtiden, siger Jens Berthel Askou.

For Brochmanns vedkommende er det indtil videre blevet til 22 kampe med to mål til følge i denne sæsons 1. Division, hvor han i de sidste tre kampe har måttet se til fra bænken i 90 minutter.

AC Horsens skal have point i søndagens kamp, hvis de selv vil sikre førstepladsen i 1. Division. Forfølgerne fra Lyngby, som også er sikret en oprykningsplads, møder samme tid FC Fredericia.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P