LaLiga

Cadiz uden Jønsson redder sig i LaLiga efter sent drama

Cadiz og Jens Jønsson har reddet sig endnu en sæson i LaLiga med en sen sejr mod bundproppen Alaves.

Cadiz' players salute supporters at the end of the Spanish league football match between Cadiz CF and Real Madrid CF at the Nuevo Mirandilla stadium in Cadiz on May 15, 2022. (Photo by JORGE GUERRERO / AFP)

Cadiz og Jens Jønsson har hængt i den tunge ende af LaLiga i denne sæson på trods af, at holdet fra den spanske sydkyst i indeværende sæson hverken har tabt til FC Barcelona eller Real Madrid.

Faktisk var Cadiz før søndagens sidste runde af LaLiga at finde under nedrykningsstregen, men med en sen scoring mod bundprop Alaves reddede Cadiz sig endnu en sæson i Spaniens bedste række.

Selvom Alaves allerede før kampen havde trukket en billet til den næstbedste række, viste det sig at være en svær opgave for Cadiz at bryde igennem forsvaret.

Gæsterne, der måtte undvære skadede Jens Jønsson, skulle helt hen til 75. minut før Choco Lozano stak afsted fra Alaves-forsvaret og scorede til 1-0.

Alaves var komplet ufarlige men få minutter før tid fløjtede kampens dommer straffespark, da bolden tilsyneladende ramte en Cadiz-forsvarers arm. De gule spillertrøjer omringede dommeren, hvorefter han blev sendt ud til skærmen. Efter en hurtig gennemgang annullerede han straffesparket og Cadiz holdt fast helt til slutfløjt.

I Granada var Espanyol på besøg, og selvom Cadiz hentede en sejr mod Alaves kunne en Granada-sejr sende Jønsson til LaLiga 2. Granada havde spillets største kort før tid, men Jorge Molina misbrugte fra 11-meter-pletten. Med 0-0 på måltavlen ved fuld tid ender Granada med at trække nitten.