Dansk Fodbold

Tidligere EfB-profil: Det vækker mange følelser

Den vestjyske traditionsklub Esbjerg fB må med to kampe tilbage af sæsonen erkende, at livet i 1. Division ikke står til at redde, og at de derfor må en tur ned i den tredjebedste danske fodboldrække. Det gør ondt på den tidligere EfB-profil Søren Rieks.

Søren Rieks om Esbjerg
Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

Han er født i byen, og med 158 officielle kampe for klubben i perioden fra 2005 til 2012 ved Søren Rieks en ting eller to om Esbjerg og Esbjerg forenede Boldklubber – EfB.

Han ved også, at det ikke huer ham at se barndomsklubben i den tredjebedste danske række, men det er ikke desto mindre det, der kommer til at ske efter sommerferien. Onsdag sendte Fremad Amager nemlig endegyldigt traditionsklubben ned i 2. Division med en 2-3-sejr på Blue Water Arena.

– Det er trist, at en klub af den størrelse er gået i så negativ en retning udviklingsmæssigt. Når man selv har en relation til klubben og til byen, så er det sgu trist at se, at det er gået, som det er. Det kulminerer så med en nedrykning til 2. Division, hvilket jo er helt surrealistisk med en klub af EfB’s størrelse, siger Søren Rieks til campo.dk.

Rieks har stadig både forældre og venner i Esbjerg, og han er ikke så meget i tvivl om, hvem både han og lokalbefolkningen i Esbjerg mener, der bærer skylden for nedrykningen.

– Jeg synes egentlig ikke, at spillerne bærer skylden for det her. Det er fuldstændig op til ledelsen, at det er endt, som det er, og det vækker mange følelser, når man ser, hvordan klubben er blevet styret, lyder det fra Rieks, som ikke er bleg for at indrømme, at han håber på en ny ledelse i barndomsklubben.

Søren Rieks spillede 155 officielle kampe for Esbjerg fB. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

– Ja det lægger jeg ikke skjul på, det synes jeg da. Folk i byen, som interesserer sig for fodbold, fortryder nok, at klubben kom på udenlandske hænder, og selvom det heller ikke gik så godt før, så er det ikke blevet bedre, så det har været nogle frustrerende år.

Den nuværende Malmö-spiller spiller til dagligt sammen med en anden tidligere EfB’er i Jonas Knudsen, og de to har vendt og drejet situationen i den fælles barndomsklub. Søren Rieks ser dog også en mulighed i nedrykningen.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– Skal man se lidt positivt på nedrykningen, så håber jeg, at klubben kommer tilbage på lokale hænder. Så har man en chance for at bygge op helt fra bunden med egne talenter krydret med noget erfaring, så det kan vendes til noget positivt, hvis de ting sker, lyder det fra Søren Rieks.

Selv afviser den 35-årige allrounder ikke, at han en dag kunne finde på at vende hjem til Esbjerg og EfB.

Highlights: Esbjerg fB rykker ned i 2. division

– Lad os nu lige se på det. På den ene eller anden måde kunne det være sjovt at vende tilbage på et tidspunkt, om det så skulle være som spiller eller en form for træner. Det har jeg i hvert fald tænkt på. Nu bliver det spændende at se det næste stykke tid, hvordan tingene udvikler sig, og hvad der kommer til at ske, lyder det afslutningsvis fra Søren Rieks.

Søren Rieks har kontrakt med Malmö FF til december 2023.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P