2 min læsningTidligere profil i Superligaen er på kontrakt i Ukraine: Ved ikke, hvad der skal ske

Mikkel Duelund er i øjeblikket udlejet til hollandsk fodbold, men til sommer skal han i princippet tilbage til Dynamo Kyiv og Ukraine, hvor han er på kontrakt i yderligere et år.

2 min læsning
Mikkel Duelund
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Mikkel Duelund har tidligere været en stor profil i Superligaen, da han han tørnede ud for FC Midtjylland.

Her har han blandt andet vundet to danske mesterskaber med den midtjyske klub, og de stærke præstationer sikrede ham i sommeren 2018 et skifte til den ukrainske storklub Dynamo Kyiv.

Siden er der sket mange ting både i Mikkel Duelunds fodboldkarriere, men så sandeligt også i Ukraine. Her raserer der som bekendt i øjeblikket en invasion, som Rusland står bag.

Mens Mikkel Duelund fortsat er på kontrakt i Dynamo Kyiv, er han i denne sæson udlejet til den hollandske Æresdivisionen, hvor han tørner ud for NEC Nijmegen.

Dog står han med lejeudløb til sommer, hvorfor han i princippet skal vende tilbage til sin ukrainske arbejdsgiver, hvor han er på kontrakt til sommeren 2023.

Til Tipsbladet fortæller Mikkel Duelund i et skriftligt svar, at han endnu ikke ved, hvad der kommer til at ske til sommer.

– Det ville være rarere at vide, hvad der skal ske, men når jeg tænker på mine holdkammerater i Dynamo og folk i og omkring klubben – og i Kyiv, hvor jeg har boet i flere år og kender forskellige mennesker godt, så vil jeg slet ikke gøre min egen situation til et problem, indleder Duelund og fortsætter:

– Det er så uhyggeligt og forfærdeligt, hvad ukrainerne gennemgår lige nu. Ubegribeligt, lyder det fra den danske offensivspiller.

Ukraines landshold i venskabskamp – første kamp siden russernes invasion

Til mediet beretter Mikkel Duelund også, at han trods sit nuværende ophold i Holland, fortsat har meget dialog med adskillige folk i den ukrainske klub.

–  Vi har meget tæt kontakt, og alle omkring klubben er naturligvis voldsomt berørte. Jeg har selvfølgelig et godt forhold til folk i klubben og til mine holdkammerater, så jeg både ringer og Facetimer med dem jævnligt.

Mikkel Duelund afslører også, at hans agent løbende undersøger situationen, og at han til sommer vil beslutte, hvor han skal spille fremover.

Den ukrainske liga blev i slutningen af april endegyldigt suspenderet for denne sæson grundet den igangværende invasion.

– Stillingen pr. 24. februar 2022 vil være den endelige stilling for 2021/22-sæsonen. Der vil ikke blive kåret en vinder, oplyste den ukrainske Premier League i sin tid med henvisning til den dato, hvor den russiske invasion blev indledt i landet.

Timeline

Notifications

Notifikationer