2 min læsningEfB-klausul – Ankersen må ikke tale: Spørg mig igen om to år

Jakob Ankersen har spillet ungdomsfodbold og af to omgange seniorfodbold i Esbjerg fB, og selvom han bestemt ikke fik nogen køn afsked med klubben, så har han ikke fortalt meget om bruddet. Det er der dog en ganske bestemt årsag til.

2 min læsning
Jakob Ankersen Esbjerg fb klausul
Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

Der har været mange kritisk røster vedrørende situationen i traditionsklubben Esbjerg fB, men Jakob Ankersens har ikke været en af dem.

Den 31-årige kantspiller skiltes ellers fra klubben sidste sommer, efter han og tre andre spillere var blevet sendt ned på klubbens ungdomshold. Der er dog en ganske særlig årsag til, at ingen endnu har hørt om situationen set fra Ankersens perspektiv. Endnu.

– Jeg har skrevet under på en klausul, som gør, at jeg skal ligesom skal være loyal over for klubben. Det var betingelsen for at komme ud af kontrakten. Jeg så ikke andre udveje end at gøre det på den måde, siger Jakob Ankersen i TV3 Sport-programmet Offside.

– Jeg tror, jeg har det som alle de andre, der valgte at gøre det og formentligt også ville gøre det for at prøve noget andet. Det er klart, at jeg ville da allerhelst sidde og kunne snakke frit, men det kan jeg ikke rigtig, lyder det videre fra Ankersen.

Selvom det derfor er ganske sporadisk, hvor meget han vil kommentere på den nuværende situation i den kriseramte klub, der i skrivende stund ligger til nedrykning til landets tredjebedste fodboldrække, så har klausulen en udløbsdato.

– Du kan spørge mig igen om to års tid eller sådan noget, så kan det være, vi kan sidde her igen, lyder det fra den nuværende Randers FC-spiller.

Foruden Jakob Ankersen blev også Yuri Yakovenko, Kevin Conboy og Zean Dalügge sendt ned på ungdomsholdet, da tyske Peter Hyballa fortsat var cheftræner i klubben.

Jakob Ankersen: Kunne ikke blive enig med AGF om kontrakt-længden

– Det er en beslutning, de tager i klubben om, at vi er fire, der ikke har det sportslige niveau til at være i truppen, så vi bliver sendt ned på U19. De kan i bund og grund gøre, som de vil ifølge kontrakten, så det var i deres hænder, og de vurderede, at vi var fire spillere, der ikke var dygtige nok, lyder det loyalt fra Ankersen, der dog slutter af med at give en smule stof til eftertanke for særligt folkene i Esbjerg.

– Det er jo lidt paradoksalt, at jeg så spiller mod Galatasaray kort tid efter, at jeg skiftede til Randers, så kan man jo selv drage sine konklusioner.

Jakob Ankersen har kontrakt med Randers FC for yderligere én sæson.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer