FCK-debutant fik en drømmestart imod AaB

F.C. København fortsatte, hvor de slap grundspillet med deres syvende Superliga-sejr i streg i en kamp, hvor debutanten Viktor Claesson fik hovedrollen.

F.C. København Superliga AaB
Superligakampen AaB - FC København playoff i Aalborg, søndag den 3. april 2022.

F.C. København afsluttede Superligaens grundspil lovende med seks point ned til FC Midtjylland på andenpladsen.

Søndag indledte de så mesterskabets slutspil med en vigtig 1-0 sejr over AaB, hvor den debuterende Viktor Claesson indtog hovedrollen.

Claesson efter klubskifte: Der var andre muligheder end FCK

Københavnerne havde svært ved at tage kontrol over kampen i første halvleg. AaB sad på boldbesiddelsen mens afslutningerne var ligelidt fordelt mellem holdene. Helt farligt blev det dog ikke i nogle af enderne.

F.C. København kom som forvandlet ud til anden halvleg, hvor de for alvor viste, hvorfor de ligger i toppen af Superligaen. En af sæsonens helt store profiler, Rasmus Falk, viste sin tekniske færdigheder frem, inden han, med et fint overblik, spillede Roony Bardghji fri i AaB-feltet. Det 16-årige stjerneskud manglede kølighed i sin afslutning, og bolden strøg forbi det korte målhjørne.

Rasmus Falk: Jeg præsterer også på et højt niveau i Superligaen

FCK pressede fortsat på, og med ti minutter tilbage resulterede det i en scoring. AaB forsvaret fumlede usikkert rundt med bolden svævende over eget felt. Til sidst endte bolden i panden på en fri Viktor Claesson, der cementerede sin debut med målet til 1-0.

AaB satsede herefter ved at lægge halvdelen af holdet op mod FCK-feltet, men det kastede ikke de store chancer af sig. FCK vinder dermed deres syvende Superliga-kamp i streg, hvilket betyder, de nu har 9 point ned til FC Midtjylland, der møder Silkeborg mandag.