VM 2026

Canada er VM-klar for anden gang i historien

Det er ikke normalvis fodbold, man forbinder med det nordamerikanske land Canada, men der er nye toner fra det store land nord for USA, der for blot anden gang i historien har kvalificeret sig til en VM-slutrunde.

Canada VM-kvalifikation
Foto: Carlos Osorio/Reuters/Ritzau Scanpix

Enten skulle Canada selv slå Jamaica, eller også skulle Costa Rica tabe point til El Salvador.

Med en sikker 4-0-sejr over Jamaica var det dog det canadiske landshold, der på egen hånd sikrede sig nationens første billet til en VM-slutrunde siden 1986 og den blot anden i historien.

Den cannadiske all-time topscorer, Cyle Larin, startede målfesten på BMO Field i Toronto, da han allerede efter 13 minutter sendte hjemmeholdet foran i kampen mod Rastafariens hjemland.

Inden pausen blev det også til 2-0 ved Tajon Buchanan, inden det til sidst i kampen blev til 3-0 på mål af Reading-spilleren Junior Hoilet, og kort efter scorede Adrian Mariappa selvmål til slutstillingen 4-0.

Den nordamerikanske kvalifikation har tre direkte billetter til VM-slutrunden, og her ligger de to normalvis største nationer, USA og Mexico, til at tage de to øvrige efter Canada. Der resterer én kamp i kvalifikationen, og begge nationer skal bruge minimum ét point mod henholdsvis Costa Rica og El Salvador for at kvalificere sig.

Netop Costa Rica, som USA skal møde, indtager lige nu fjerdepladsen, men selv hvis de skulle slå USA, vil det kræve en 5-0-sejr at overhale amerikanerne, da målscoreren så vil komme i spil, og her er USA markant bedre.

Svenske overtidshelte nærmer sig VM: Nu venter Polen

Fjerdepladsen i den nord- og mellemamerikanske kvalifikation skal møde vinderen af den oceaniske kvalifikation om én billet til VM. Lige nu ser det ud til at blive New Zealand, der skal slå Solomon Island for at vinde den oceaniske kvalifikation.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P