LaLiga

Xavi vækker minder: Tiki Taka-spillende Barca udraderede Real Madrid i El Clásico

FC Barcelona kom søndag aften til Santiago Bernabeu med en mission. De ville vise, at de er tilbage i spansk topfodbold. Catalanerne viste det ikke bare, de bankede magtforholdet på plads i El Clásico.

Barca-spillerne jublede over aftenens Clasico-sejr.

Xavi har genskabt Barcelona-DNA’et. Det står tydeligt frem efter søndagens magtdemonstration på Santiago Bernabeu, hvor LaLigas førerhold Real Madrid ikke fik så meget som en eneste støvle til jorden i El Clásico.

Barca-mandskabet kom blæsende ud af starthullerne og med det samme var kampbilledet meget lignende den kamp Xavi selv deltog i for 12 år siden, da FC Barcelona besejrede Real Madrid med 5-0. Denne gang blev cifrene ikke helt til 5-0, men spillet rakte til det og meget mere.

Aubameyang skulle endnu engang spille en nøglerolle for FC Barcelona. Siden vinterens skifte til Catalonien har særligt samarbejdet med Ousmane Dembélé vist sig som frugtbart.

Efter knap en halv time og flere forspildte muligheder lykkedes det for gaboneseren at få startet målscoringen i samarbejde med franskmanden.

Dembélé udstillede på kanten, at Nacho ikke har samme fart i støvlerne, og da kantspilleren nåede baglinjen fandt afleveringen Pierre-Emerick Aubameyangs pande. Gaboneseren dirigerede bolden ind til 1-0, og derefter tog det fart for FC Barcelona.

Ronald Araujo scorede kort før pausen til 2-0, og da Carlo Ancelotti i pausen justerede til et tremandsforsvar gik det helt galt.

INDBLIK: Den mest vindende aktive fodboldspiller – Dani Alves

Et storspillende Barca fortsatte dominansen og tilskuerne havde knapt færdiggjort pausetapas, før Ferran Torres pludselig var helt fri igennem mod Thibaut Courtois.

Spanieren burde have scoret, men han fik overplaceret bolden. Ligesom Aubameyang fik Ferran Torres dog gjort skaden god, da han ét minut senere var sikkerheden selv.

Det skete efter en hurtig Barca-omstilling, hvor Aubameyang leverede en fantastisk assist. I fuld firspring fik angriberen spillet Ferran helt fri med en hælaflevering, og han kunne tordne bolden ind bag Courtois til 3-0.

Barca-præsident lægger op til afblæsning af Haaland-handel: Det ser svært ud

Fem minutter senere var det med omvendt fortegn, da Ferran Torres fandt endnu et hul i Real Madrid-defensiven, som ved aftenens opgør var ligeså modstandsdygtigt som en si mod vand. Aubameyang forspildte ikke chancen foran mål, da han flot tippede bolden over Courtois til 4-0.

I de efterfølgende minutter havde de storspillende catalanere chancer til at gøre det til 5-0, 6-0 og 7-0, men trods slutresultatet stod Thibaut Courtois en flot kamp i Real-målet, hvor han kan tilskrives en stor del af æren for at det ikke blev værre.

Barca-stjerne: Messi er ikke det rette sted – Håber han kommer hjem

I den sidste halve time faldt der ro på gemytterne, og Barca stillede sig længere bagud på banen. Det førte til Real Madrids første spilovertag, men store chancer blev det ikke til for Ancelottis tropper. Derfor formåede hjemmeholdet ikke at få pyntet på søndagens blamage, der ender 4-0.

Real Madrid kan lune sig med, at de fortsat fører LaLiga med ni point ned til Sevilla, mens Barca hænger tre point efter andaluserne.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P