Bundesligaen

Bizar episode i Bundesligaen: Målteknologien dømte mål, VAR sagde nej

Kampen mellem Mainz og Bielefeld lagde fundamentet for en opsigtsvækkende episode, hvor målteknologien fejlede og VAR tog over.

Felix Zwayer var involveret i endnu en bizar episode i Bundesligaen.
Foto: Cathrin Mueller/Reuters/Ritzau Scanpix

Kampen mellem Mainz og Bielefeld var speciel på mange måder.

Her vandt Mainz med 4-0, hvor blandt andet danske Marcus Ingvartsen scorede på et straffespark. Han var dog langt fra den eneste Mainz-spiller, der scorede på straffe – Mainz fik nemlig hele tre mål på straffespark, hvor det var tre forskellige skytter, der fik lov til at eksekvere fra 11-meterpletten. Mainz-målet, der ikke blev sat ind på et straffespark, faldt allerede efter 23 sekunder.

Mest opsigtsvækkende var det dog, da kampens dommer, målteknologien og VAR kom i clinch med hinanden efter et kvarters spil.

Her fik Mainz’ Moussa Niakhatés nemlig headet bolden mod mål efter et hjørnespark, men Union Berlin-keeperen lykkedes med at holde bolden ude af mål – troede han.

For kort tid efter tikkede en besked ind på uret hos kampens dommer, Felix Zwayer, og har var meldingen, at bolden havde været over stregen.

Det skabte selvsagt stor frustration hos Union Berlin-spillerne, der med det samme forsøgte at overbevise Felix Zwayer om, at bolden aldrig havde krydset stregen. Dommeren kunne dog ikke gøre andet end at henvise til beskeden på sit ur og målteknologien.

Der gik dog ikke længe, inden Felix Zwayer måtte ud og kigge situationen efter på VAR. Her var det tydeligt, at bolden aldrig havde krydset stregen, til trods for meldingen fra målteknologien. Dermed måtte han underkende målet, hvilket altså blev den endelige afgørelse.

Indskiftede Ingvartsen scorede i Mainz’ straffemassakre

Efter kampen fortalte Felix Swayer til tyske Kicker, at den uheldige episode skyldes en fejl i teknologien.

– Det må leverandøren forklare. Vi har fået besked på, at systemet blev tjekket under kampen, og at der rent faktisk var en defekt i teknologien, fortalte dommeren.

Med 4-0 sejren klatrer Bo Svensson og resten af Mainz op på niendepladsen i Bundesligaen.

Du kan se hele episoden i klippet øverst i artiklen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P