3F Superligaen

Kamil Grabara: Vi accepterer ikke krig

Kamil Grabara fortæller, at de polske landsholdsspillere ikke havde tænkt sig at spille mod Rusland uanset om FIFA havde umuliggjort det eller ej.

Kamil Grabara er stolt af Polen i deres håndtering af de mange ukrainske flygtninge.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

FCK’s polske keeper, Kamil Grabara, er blevet udtaget til det polske landshold.

Her skulle han sammen med resten af landsholdet have spillet mod Rusland i en VM-kvalifikationskamp den 24. marts, men FIFA og UEFA har som bekendt valgt at udelukke Rusland fra internationale turneringer – og det passer Kamil Grabara helt fint.

– Der var kun én rigtig beslutning i forhold til kampen mod Rusland. Selv hvis FIFA ikke havde aflyst kampen og udelukket Rusland, så ville mine holdkammerater og jeg ikke have spillet mod Rusland. Vi accepterer ikke krig, siger han i et interview til campo.dk og uddyber, at det intet har med de russiske spillere at gøre, men derimod russisk politik.

Polen møder i stedet Skotland i en venskabskamp den 24. marts, inden de, som det ser ud lige nu, møder vinderen af opgøret mellem Sverige og Tjekkiet i den afgørende kamp om at komme med til VM den 29. marts.

Der strømmer lige nu ukrainske flygtninge til Polen, hvor det estimeres, at 1,2 millioner ukrainere allerede har krydset den polske grænse. Og at Polen velvilligt tager imod de mange flygtninge og hjælper til, er noget, der gør Kamil Grabara både glad og stolt.

– Jeg oplever, at folk i hele Europa ser, hvordan vi hjælper de ukrainske flygtninge – og at de værdsætter det, vi gør. Når jeg ser, hvordan det polske folk hjælper ukrainerne, bliver jeg stolt af at være polsk.

Kamil Grabara hylder Jess Thorup – minder mig om denne træner

– Jeg håber, at hvis det polske folk en dag befinder sig i en situation tilsvarende den i Ukraine, så er der nogen, der vil hjælpe os på samme måde som vi hjælper ukrainerne. Men lad os håbe, det ikke bliver nødvendigt at finde ud af det.

Kamil Grabara blev hentet til F.C. København i sommer, hvor han er på kontrakt frem til sommeren 2026.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P