International Fodbold

Offcielt: CAS dømmer mod Rusland

Rusland appellerede tidligere på måneden udelukkelsen af russiske hold fra UEFA-turneringen, men nu har CAS stadsfæstet den oprindelige udelukkelse.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Sportsdomstolen CAS har stadsfæstet UEFA’s udelukkelse af russiske hold fra europæiske turneringer.

Dermed får Spartak Moskva, som det eneste tilbageværende russiske hold i UEFA’s turneringer, ikke mulighed for at møde RB Leipzig i Europa League.

Haste-dommen fra CAS har ikke nogen indflydelse på den VM-playoff-kamp, som Rusland efter den oprindelige plan skulle have spillet mod Polen senere i marts.

Dagens dom fra den Internationale Sportsdomstol er en midlertidig dom, som kommer forud for en fuld høring i de kommende uger, hvor det skal besluttes, om også dommen om udelukkelse fra blandt andet VM-playoff-kampen skal stadsfæstes. CAS skriver i sin pressemeddelelse, at de forventer at denne beslutning kommer sidst på ugen.

FIFA sanktionerede i første omgang Rusland ved at beslutte, at de russiske landshold kunne spille videre under navnet ‘Football Union of Russia’ og uden brug af det russiske flag og nationalmelodi.

Officielt: FIFA og UEFA udelukker Rusland

Efterfølgende udgav FIFA sammen med UEFA en beslutning om, at alle Ruslands landshold og klubhold blev udelukket for alle turneringer.

Rusland har appelleret den beslutning, men nu har de altså i første omgang fået afvist appellen omhandlende landets klubhold.

Dermed eksisterer der stadig en mulighed for, at CAS vil dømme Ruslands vej i forhold til de russiske landshold. Rusland skrev i sin officielle udmelding, at landsholds-udelukkelsen kom efter pres fra de hold, som de russiske landshold stod til at skulle møde, og at der derfor var tale om krænkelse mod sportslige principper og regler om fair play.

Rusland vil appellere udelukkelse til CAS

Rusland skal blev toer i sin VM-kvalifikationsgruppe og stod derfor til at skulle møde Polen i en playoff-‘semifinale’ den 23. marts. Vinderen af den kamp skulle efter planen møde vinderen af Sverige og Tjekkiet i en kamp om én billet til VM.

Både Polen, Sverige og Tjekkiet har allerede meldt ud, at de nægter at stille op til landskamp mod Rusland.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P