Rig mod fattig? Newcastle tabte til Chelsea

Chelsea er i krise udenfor banen, men på banen klør de blå fra London upåvirket på, og søndag gik det ud over formstærke Newcastle.

Chelsea Newcastle Premier League

Det var to klubber i hver sin ende af det økonomiske spektrum, der søndag havde sat hinanden stævne på Stamford Bridge.

Mens hjemmeholdet fra Chelsea kæmper med både dispensationer og truende konkurs, efter de britiske sanktioner mod klubejer Roman Abramovich, så trykker skoen på ingen måder økonomisk i Newcastle, som denne vinter er blevet de facto opkøbt af den saudiarabiske stat.

Begge hold kom til søndagens kamp ubesejret i de seneste fem Premier League-kampe, og den statistik kan Chelsea nu fortsætte, efter de på et sent mål slog de nyrige konkurrenter med 1-0.

Newcastle følte sig i anden halvleg snydt for et straffespark, da Trevoh Chalobah hev og flåede i Jacob Murphys trøje, men dommer David Cootes fløjte forblev tavs – også efter VAR-gennemsyn.

I kampens sidste ordinære minut sendte Jorginho bolden i en blød bue over Newcastle-forsvaret, hvor Kai Havertz viste sublim teknik og i én bevægelse både tæmmede og afsluttede med stor succes.

Everton fortsætter formmæssigt styrtdyk og sender Wolverhampton mod Europa

Den flotte scoring havde Newcastle intet svar på, og dermed tabte den nyrige klub for første gang i Premier League siden den 19. december, mens Chelsea trods de omkringliggende problemer nu har vundet sine sidste fem kampe i Premier League.

To sene scoringer, da Leeds slog Norwich

Længere mod nord tog formsvage Leeds mod ligeledes formsvage Norwich, og her kom dramatikken først i kampens overtid.

Leeds havde allerede efter 14 minutter bragt sig foran på mål af Rodrigo, og den scoring så længe ud til at blive kampens eneste.

I kampens overtid udlignede Norwich dog til 1-1 ved skotske Kenny McLean, men fire minutter inde i overtiden snuppede hjemmeholdet fra Leeds alligevel alle tre point, da 19-årige Joe Gelhardt dukkede op og gjorde det til 2-1.