3F Superligaen

Niels Frederiksen nomineret til fornem pris: Dét er det sværeste ved mit job

Niels Frederiksen bryder sig ikke om at skulle fortælle unge talenter, at de er blevet valgt fra til truppen eller holdkortet.

Niels Frederiksen er nomineret til årets træner efter sejren med Brøndby i Superligaen og det danske mesterskab.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Brøndby IF’s cheftræner, Niels Frederiksen, er kommet i særdeles fint selskab i nomineringen til ‘Årets Træner 2021’.

Her er han oppe imod tre andre danskere trænere om prisen. De lyder på Kasper Hjulmand, Thomas Frank og Bo Svensson.

Niels Frederiksen er dermed den eneste nominerede træner fra Superligaen – men han er også den eneste af de nominerede trænere, der har løftet et trofæ i 2021. Det gjorde han, da Brøndby i sommer vandt det danske mesterskab for første gang i 16 år.

I et interview med bold.dk fortæller Niels Frederiksen om, hvad han oplever som den største ledelsesmæssige udfordring som træner i Brøndby.

– Det er altid en udfordring at holde alle i truppen klar, når jeg kun kan stille 11 fra start. Og jeg indrømmer blankt, at noget af det sværeste ved mit job er, når jeg skal fortælle unge talenter på 19, 20 eller 21 år, at de er sorteret fra truppen eller holdet. 

– Jeg ved, hvor meget det betyder for deres karriere at få fodfæste på holdet, så det er hårdt at skuffe dem. Der er det meget nemmere med ældre spillere, som har prøvet en masse og også kender gamet meget bedre, siger Niels Frederiksen til bold.dk.

Matchvinder Kvistgaarden: Jeg har drømt om denne dag

Niels Frederiksen fandt i Brøndbys seneste kamp plads til at skifte en af de unge spillere på banen, da han efter 69 minutter sendte Mathias Kvistgaarden i aktion. Efter 86 minutter resulterede det i kampens eneste mål, da selvsamme Mathias Kvistgaarden gjorde det til 0-1 for Brøndby ude mod Silkeborg IF.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P