Tottenham holder liv i Europa-drømmene med knusende sejr over Everton

Pierre Emile Højbjerg og Tottenham skulle mandag aften forsøge at holde snor i top-seks, da Everton kom på besøg. Det formåede de i den grad efter en dominerende indsats.

Tottenham spillede forrygende i storsejren over Everton mandag aften. Foto: Matthew Childs/Reuters/Ritzau Scanpix

Tottenhams drømme om en plads ved Champions League-bordet i næste sæson lever i bedste velgående efter de udspillede Everton fuldstændig med en 5-0 sejr.

Med Pierre Emile Højbjerg i startopstilling kom London-klubben godt fra start, da Everton-forsvareren Michael Keane uheldigt bankede bolden i eget mål. Det var startskuddet til en festlig aften på Tottenham Hotspur Stadium.

Tre minutter var Jordan Pickford i fokus, da en upræcis afslutning fra Son fløj igennem målmandens handsker til 2-0. Harry Kane lukkede første halvleg af med et hårdt vristspark i det korte hjørne efter en friløber.

Tottenham fortsatte kontra-mulighederne i starten af anden halvleg, hvor de med en hurtig og direkte boldomgang, der til sidst spillede Sergio Reguilón, var foran med 4-0. Ti minutter senere fordoblede Kane sit antal af scoringer i kampen med en teknisk helflugter fra en skarp vinkel.

Dele Alli kom på banen til klapsalver fra sin tidligere klubs fans, da han blev en del af nedturen med 20 minutter tilbage af kampen. Men lige lidt hjalp englænderens indhop, og kampen endte 5-0 til Tottenham.

De holder dermed liv i håbet om en af de europæsik adgangsgivende pladser, da de har spillet to kampe færre end Manchester United, der ligger på 5. pladsen med to point mere end Tottenham.