3F Superligaen

Officielt: Udenlandske spillere i Rusland må forlade deres klubber

De to danskere i russisk fodbold, Oliver Abildgaard og Anders Dreyer, har fået grønt lys til at forlade deres klub.

Anders Dreyer, Oliver Abildgaard og andre udenlandske spillere må fra den 10. marts forlade deres russiske klubber resten af sæsonen.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Allerede fra på torsdag kan de russiske klubber blive en lang række spillere fattigere.

I hvert fald har det internationale fodboldforbund (Fifa) givet grønt lyst til, at udenlandske spillere i russiske klubber fra 10. marts kan vælge at få suspenderet deres kontrakter – uden at det har konsekvenser. Suspenderingen af kontrakterne må dog i første omgang kun vare frem til den 30. juni.

Superliga-klub klar med kontrakt til dansk spiller “fanget” i Rusland

Spillerne vil derfor fra den 10. marts kunne indgå en kontrakt med en anden klub for resten af sæsonen, også selvom transfervinduet er lukket. En sådan aftale med en ny klub skal dog være på plads senest 7. april.

Set med danske briller er nyheden især relevant for de danske spillere Oliver Abildgaard og Anders Dreyer, der begge spiller i den russiske klub Rubin Kazan.

Kulturminister om danske spillere fanget i Rusland: Det kan jeg gøre for dem

Det er dog ikke alle, der er lige begejstrede for den nye mulighed for de udenlandske spillere i Rusland. For selvom den internationale spillerforening, FIFPro, værdsætter den nye regel, forholder de sig også kritisk til omfanget af den.

FIFPro så nemlig gerne, at kontrakterne blev helt ophævet i stedet for bare suspenderet.

– Beslutningen om kun at lade udenlandske spillere få deres kontrakter suspenderet midlertidigt er for vag. Det bliver svært for spillerne at finde arbejde i resten af sæsonen, når de har den her usikkerhed hængende over sig.

– Spillerne burde få lov til at ophæve deres kontrakter, skriver FIFPro ifølge BBC Sport.

De nye ændringer gælder i øvrigt også udenlandske trænere i russisk fodbold, der ligeledes kan få suspenderet deres kontrakter i resten af sæsonen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P