Dansk Fodbold

Fremad Amager i problemer: Kan erklæres konkurs fredag

1. Divisionsklubben Fremad Amager fik for få måneder siden ny amerikansk ejer, men han har ikke været i stand til at leve op til sine økonomiske forpligtelser, og hverken spillere eller stab har i dag fået udbetalt løn.

Fremad Amager konkurs 1. division
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Sportsligt startede 2022 perfekt for Fremad Amager, der fredag slog Esbjerg med 4-2.

Den økonomiske start på forårssæsonen er dog kommet igang på en langt mindre prangende måde, for der bliver nemlig ikke udbetalt løn til hverken spillere eller staben mandag.

Det gør der ikke, da klubbens nye ejer, amerikanske Josh Wallace, ikke har kunnet leve op til de forpligtelser, han og klubben ellers blev enige om, da han overtog klubben i december.

– Vi i Fremad Amager er i en krisesituation. Spillere og ansatte i Fremad Amager Elite har til morgen ikke fået udbetalt løn. Vores amarikanske ejer har ikke været i stand til at imødekomme sine forpligtigelser, og det har bragt Fremad Amager i akut kapitalmangel, skriver klubben således på sin hjemmeside.

Får den amagerkanske klub ikke penge ind hurtigt, kan det få fatale følger for klubben allerede på fredag.

– Det betyder aktuelt, at hverken spillere eller personale får løn i dag. Det betyder også, at hvis vi ikke får en kapitaltilførsel, indgiver jeg egenbegæring til konkurs fredag, siger Allan Ravn, der er direktør i Fremad Amager til bold.dk.

Fremad Amager forstærker sig i Viborg

Allan Ravn fortæller desuden, at det ikke i første omgang er nødvendigt med en ny ejer inden fredag. Klubben skal i første omgang ‘bare’ bruge så meget kapital, at de kan udbetale løn, hvorefter jagten på en ny ejer kan fortsætte.

Fremad Amager spillede sig med sejren og de tre point mod Esbjerg lige akkurat væk fra den 11. plads i 1. Division, der i sidste ende vil betyde nedrykning.

Amerikanere overtager Fremad Amager

Fremad Amager forstærkede sig i vinterens transfervindue med blandt andre Michael Lumb, Mikkel Basse, Mads Aaquist, Gustav Marcussen og Noah Crone.

En investorgruppe kaldet Fremad Amager USA, med den amerikanske tech-millionær Josh Wallace i spidsen, overtog den 6. december 100 procent af aktierne i Fremad Amager.

Tvivlsom økonomi kommer ikke som noget helt nyt for Josh Wallace, der tidligere er dømt for både skattesvindel og bedrageri i USA.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P