Europæisk Fodbold

Få overblikket: Sådan reagerer fodboldeuropa på Ruslands invasion af Ukraine

Se her det forkromede overblik over, hvordan fodboldverdenen reagerede fredag, mens kampene i Ukraine fortsatte.

Konflikten mellem Rusland og Ukraine breder sig ud i Europa.
I fredagens kamp mellem Hoffenheim og Stuttgart var der også plads til "STOP WAR" banner. Foto: Daniel Roland/AFP/Ritzau Scanpix.

Rundt i Europa er reaktionerne på Ruslands invasion af Ukraine begyndt at sprede sig. Fredag meddelte Manchester United, at de dropper storsponsoren Aeroflot, ligesom Schalke 04 allerede torsdag droppede samarbejdet med russiske Gazprom. Derudover har flere episoder fundet sted fredag aften, der viser solidariteten med det ukrainske folk.

Polen er berygtet for sin fankultur, der ofte bringer voldelige sammenstød med sig. En af de største rivaliseringer er mellem ultras fra Wisla Krakow og Legia Warszawa.

Fredag aften fandt de to berygtede fjender dog sammen mod en fælles fjende. Taktfast gjaldede de fra tribunerne af Ruslands leder Vladimir Putin, der i råbene blev kaldt ‘ruska kurwa’ – direkte oversat til dansk: ‘russisk luder’. Lyt til den vilde fællessang i nedenstående video.

Fredag aften meddelte de bedste spanske ligaer sig også under fanen. Til alle kampene i weekenden vil ‘No to war’ være at finde på stadion.

LÆS OGSÅ: 👇🏻👇🏻
Rasende russere: Dikteret af politiske grunde!

På flere store europæiske stadions var belysningen fredag aften blå og gul, nedenfor på Allianz Arena, der tidligere har benyttet farverne til politiske formål under EM i sommer.

LÆS OGSÅ: 👇🏻👇🏻
Sverige med klar besked: Umuligt at spille kvalifikationskamp i Rusland

På Wanda Metropolitano var de ukrainske farver ledsaget af et simpelt budskab. Madrid-stadionet bar de to ord ‘Stop war’ hele fredag aften.

Til sidst meddelte UEFA fredag eftermiddag, at Champions League-finalen flyttes fra Rusland til Paris. Det europæiske forbund pålagde også alle russiske hold at spille hjemmekampe på neutral grund, indtil andet er vedtaget.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P