International Fodbold

Rasende russere: Dikteret af politiske grunde!

Rusland har invaderet nabolandet Ukraine, og det har fået UEFA til blandt andet at fratage landet værtsrollen for den kommende Champions League-finale. Det er de langt fra tilfredse med i Rusland, hvor de mener, at man bør adskille sport og politik.

Foto: Olga Maltseva/AFP/Ritzau Scanpix

Det er svært andet end at ryste på hovedet af de seneste udmeldinger fra det russiske fodboldforbund.

Rusland er blevet frataget værtsskabet for den kommende Champions League-finale, ligesom både landshold og klubhold fra Rusland skal spille internationale kampe på neutral grund, indtil andet bliver besluttet.

Det besluttede UEFA’s eksekutivkomité fredag, men det er langt fra faldet i god jord hos den krigsførende nations fodboldforbund.

– Vi mener, at beslutningen om at flytte spillested for Champions League-finalen er dikteret af politiske grunde. Det russiske fodboldforbund har altid levet efter princippet om, at ’sport skal ud af politik’, og kan derfor ikke støtte denne beslutning, lyder det i en officiel udmelding fra det russiske forbund.

Rusland var i 2018 vært for VM-slutrunden, og de mener da også selv, at de har deres på det rene.

LÆS OGSÅ👇🏼👇🏼
Officielt: Manchester United smider russere på porten

– Det russiske fodboldforbund har optrådt som en pålidelig partner for UEFA i lang tid, hvor der ikke blot er blevet levet op til de nødvendige forpligtelser, men også tilbudt og givet omfattende støtte til implementeringen af nye projekter og afholdelsen af store konkurrencer.

– Den vigtigste og mest prestigefulde skulle have været Champions League-finalen i Sankt Petersborg, forberedelserne til den er fortsat indtil i dag, og alle krav – herunder fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt – er fuldt ud blevet mødt, lyder det.

LÆS OGSÅ👇🏼👇🏼
Officielt: Champions League-finalen flyttes fra Rusland

Foruden flytningen af Champions League-finalen har UEFA også besluttet, at Ruslands kommende VM-playoff-kampe, som i første omgang er mod Polen, ikke kan spilles i Moskva som planlagt, men derimod skal flyttes til en neutral beliggenhed.

Det samme gælder for Spartak Moskva, der i Europa Leagues ottendedelsfinale skal møde Yussuf Poulsen og RB Leipzig. Også Moskva-klubbens hjemmekamp skal spilles på neutral grund.

Den beslutning er der heller ikke megen forståelse for i Vladimir Putins land.

LÆS OGSÅ👇🏼👇🏼
Sverige med klar besked: Umuligt at spille kvalifikationskamp i Rusland

– Det russiske fodboldforbund støtter heller ikke beslutningen om at flytte alle kampe med russiske hold til neutral grund, da det forbryder sig på det sportslige princip og krænker spillere, trænere og fans.

– Vi er altid klar til at levere de nødvendige garantier for afholdelsen af internationale fodboldkampe i Rusland med et højt niveau af oragnisering og sikkerhed.

De russiske atleter til både sommer-OL i Tokyo og vinter-OL i Beijing havde fået forbud mod at stille op under russisk flag, efter landet i 2019 blev kendt skyldig i statsfinansieret doping.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P