LaLiga

Barca nærmer sig Champions League-pladser efter sen forløsning

Barcelona kæmpede længe med at dirke et solidt Alaves-forsvar op. Forløsningen kom fra hollandsk fod kort før tid.

Frenkie de Jong blev dagens mand i skysovs for FC Barcelona med sin scoring i de døende minutter.

Bundholdet Alaves ydede søndag aften stor modstand til Barcelona, der jagter top fire i LaLiga. Bundholdet havde et bundsolidt forsvar, som de gæstende catalanere ikke kunne åbne op.

Boldbesiddelsen for kampen lød på 80-20, og makkerparret i Barcas midterforsvar Gerard Pique og Ronald Arauju havde haft flere succesfulde afleveringer end hele Alaves-holdet til sammen.

Tre minutter før tid knækkede Alaves-forsvaret sammen, og Frenkie de Jong stod pludselig tæt under mål med chancen for at redde alle tre point med hjem til Barcelona. Iskoldt sendte hollænderen bolden i nederste målhjørne, og Barca slæber en 1-0 sejr med hjem fra Alaves.

Xavi og co. er nu blot et enkelt point efter Atletico Madrid, der sidder på fjerdepladsen, som også er adgangsbillet til Champions League.