2 min læsningKjær om prisen som årets spiller: Kan ikke tages fra mig

Simon Kjær blev fredag aften kåret som årets mandlige fodboldspiller i 2021, og det er en pris, som aldrig kan tages fra den blonde AC Milan-forsvarer.

2 min læsning
Simon Kjær Årets mandlige fodboldspiller i Danmark 2021
Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix

Ligesom det var tilfældet i 2009, vandt Simon Kjær fredag prisen som årets fodboldspiller – denne gang for 2021.

Dermed vil Simon Kjærs navn også være mejslet ind i historiebøgerne selv længe efter, at han har lagt støvlerne på hylden.

– Det er et kæmpe skulderklap. Det er endnu engang en stor ære at blive kåret til det. Ligesom man ikke kan tage de 119 landskampe fra mig, så kan man heller ikke tage de her to fra mig. Det vil være noget, der altid står mig utrolig nært, og som jeg er utrolig stolt over at have opnået, siger Simon Kjær til DBU.

Læs også: Simon Kjær kåret til ‘Årets Mandlige Fodboldspiller 2021’

– Det er et privilegium at få muligheden – og selv at have gjort det muligt – at komme ind i det selskab. Mit navn vil altid stå der. Så det er selvfølgelig også noget, der betyder noget, når jeg engang er færdig med at spille fodbold. Det vil være noget, jeg kan kigge tilbage på, og som jeg altid vil være stolt over. Jeg tror mange gange, når man er i gang med sin karriere, så glemmer du at nyde de her ting, lyder det fra Kjær.

Prisen som årets fodboldspiller gik i 1961 til Harald Nielsen, der som den første fik den flotte hæder. Siden er der kun 11 spillere, der har formået at vinde prisen to gange igennem karrieren, og her skriver han sig ind i et fornemt selskab.

Her kan nemlig nævnes navne som Morten Olsen, Michael Laudrup, Brian Laudrup, Peter Schmeichel, Ebbe Sand, Jon Dahl Tomasson, Christian Poulsen, Dennis Rommedahl, Christian Eriksen og Kasper Schmeichel.

– Det her vil være noget, når jeg kommer hjem til de gamle, jeg kan tage drengene med ned og vise dem en pokal og sige, ’det var, fordi far blev årets fodboldspiller i 2021’. Det er selvfølgelig også noget, jeg er stolt over at kunne vise dem, lyder det fra Simon Kjær.

Simon Kjær vandt overbevisende prisen med 53 procent af stemmerne. Joakim Mæhle tegnede sig for 30 procent, mens Pierre-Emile Højbjerg fik 17 procent af stemmerne.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer