Dansk Fodbold

Medie: FCK jagter nyt svensk mega-talent

F.C. København gav i november debut til den 16-årige Roony Bardghji, og nu ser københavnerne ud til igen at jagte et af Sveriges mest lysende talenter. Jardell Kanga er en måned yngre end Roony og slår i øjeblikket sine folder i hovedstadsklubben Brommapojkarna.

Foto: Ritzau Scanpix / Agency/Janerik Henriksson

Han spillede 23 kampe for Brommapojkarna i 2021, og det resulterede i fem mål, én assist og én oprykning.

Det lyder måske ikke vanvittigt imponerende, men lægger man dertil, at han gjorde det i en alder af 15 år, får piben formentlig en anden lyd.

Læs også: FCK holder på Roony: Tager ikke med landsholdet

Den i dag 16-årige Jardell Kanga har halvandet år tilbage af sin kontrakt med Stockholm-klubben Brommapojkarna, som i efteråret sikrede sig oprykning til Sveriges næstbedste række, Superettan, men det er langt fra sikkert, at han bliver hos Christer Mattiassons tropper.

Det svenske medie Fotbolldirekt melder nemlig, at både F.C. København og FC Nordsjælland har meldt sig ind i kampen om den unge svenskers underskrift, men de to danske klubber kan vente kamp til stregen, for alle tre stockholmske Allsvenskan-klubber, AIK, Hammarby og Djurgården, viser interesse, ligesom Bayer Leverkusen skulle være klar til at rykke.

Jardell Kanga har tidligere været til prøvetræning i selveste FC Barcelona, som dog ikke umiddelbart skulle være interesserede.

Både F.C. København og FC Nordsjælland har tidligere været hurtige på den skandinaviske marked. Københavnerne hentede i sommeren 2020 Roony Bardghji, da han stadig spillede på Malmös ungdomshold, mens nordsjællænderne samme sommer hentede den dengang 15-årige Andreas Schjelderup hos Bodø/Glimt.

Fotbolldirekt skriver desuden, at Bayer Leverkusen ventes at komme med et bud på den unge svensker allerede i indeværende transfervindue, og prisen skulle ifølge det svenske medie ligge et sted mellem fem og seks millioner kroner.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P