6 min læsningOptakt til Danmarks Nations League – Den gode, den onde og den grusomme lodtrækning

Torsdag trækkes der lod til Nations League, og Danmark ligger godt seedet i A-gruppen. Det er dog ikke ensbetydende med lette kampe, når det går løs næste år. Campo.dk har set nærmere på de potentielle grupper og modstandere i næste års gruppespil.

6 min læsning
Danmark er seedet i næstøverste lag. Alligevel kan landsholdet løbe ind i stærk modstand i Nations League. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

Med de seneste års flotte resultater er Danmarks landshold rykket op på 9. pladsen på FIFA’s verdensrangliste og Hjulmand og Co. har samtidig sikret sig en plads i A-gruppen ved Nations League, som der torsdag trækkes lod til. Danmark er placeret i næstbedste seedningslag, men der kan vente hård modstand i gruppespillet på den anden side af nytår. Heldigvis er landsholdet i samme seedningslag som Tyskland, Portugal og Holland, så dem ryger de danske drenge ikke ind i.

Hvis det lykkedes landsholdet at vinde sin gruppe i Nations League, går Danmark videre til finalestævnet i juni 2023, hvor den samlede vinder findes. Bliver Danmark toer eller treer, er vi med i A-gruppen på ny næste gang. Ender landsholdet derimod sidst i sin gruppe, rykker de rød hvide ned i B-gruppen.

Campo.dk har kigget nærmere på de potentielle gruppekonstellationer, som landsholdet kan ende i. I parantes ses holdenes placering på FIFA’s verdensrangliste.

Den gode

Spanien (7)

Danmark (9)

Polen (27)

Ungarn (39)

Spanien er verdens nummer syv, men kan muligvis være bedst at trække fra Pot 1, der derudover består af Frankrig, Belgien og Italien. Foto: Кирилл Венедиктов/soccer.ru.

Spanien

Man kunne fristes til at spørge, hvordan Spanien kan være i ’den gode’ gruppe. Men omvendt må man også bare se på, hvilke lande der er mulighed for at trække i pot 1, som er det ypperste landsholdsfodbold har at byde på. Udover Spanien består øverste seedningslag af Frankrig, Belgien og Italien, så der er tale om det mindste onde, hvis Danmark trækker Spanien. Det spanske landshold klarede sig flot ved EM, hvor det ligesom Danmark blev til exit i semifinalen, da de senere europamestre fra Italien vandt efter straffesparkskonkurrence. Ligesom de rød-hvide har spanierne også kvalificeret sig til næste års VM ved at vinde sin kvalifikationsgruppe foran Sverige, og vil absolut være en svær modstander.

Polen

Det polske landshold endte sidst i sin gruppe ved sommerens EM, hvor det kun lykkedes at hente et enkelt point samlet mod Sverige, Spanien og Slovakiet. I kvalifikationen til VM skal Polen kæmpe sig vej gennem playoff efter en andenplads i sin gruppe efter England. Det polske landshold har ikke samme styrke som tidligere, men med en verdensklassespiller som Robert Lewandowski i front kan holdet sagtens skabe problemer for danskerne.

Ungarn

Det formodede svageste hold i A-gruppen, overraskede ved sommerens EM ved at spille 1-1 mod Frankrig og 2-2 mod Tyskland. Det var dog ikke nok til at undgå sidstepladsen i ’dødens gruppe’ og exit efter tre kampe. Ved kvalifikationen til VM, er det ikke lykkedes at klare sig videre til Qatar næste år, da Ungarn sluttede som firer efter England, Polen og Albanien.

Den onde

Belgien (1)

Danmark (9)

Schweiz (13)

Wales (19)

Danmark kan risikere at løbe ind i Belgien, som det skete under sommerens EM, hvor belgierne vandt opgøret i Parken med 1-2. Foto: Эдгар Брещанов/soccer.ru.

Belgien

Belgierne har igennem flere år været blandt favoritterne til at vinde EM og VM. Ved næste års Nations League og VM er tiden måske moden til, at de belgiske verdensstjerner slår til. De fleste husker nok, hvordan Belgien til trods for danskernes kraftpræstation i EM-gruppekampen i sommers vendte tingene på hovedet og trak sig sejrrigt ud af opgøret efter dansk føring i Parken. I det hele taget har Belgien haft godt styr på Danmark i de seneste opgør og vil alt andet lige være en svær nød at knække med sine mange verdensstjerner. Holdet er nummer et i verden og med til næste års VM efter at have vundet sin kvalifikationsgruppe foran Wales og Tjekkiet.

Schweiz

Schweiz overraskede ved EM i sommers, hvor man blandt andet slog Frankrig ud, inden man i kvartfinalen røg ud til Spanien efter straffesparkskonkurrence. Danmark havde også store problemer med Schweiz i kvalifikationen til selvsamme EM, hvor det dog lykkedes det danske landshold at hive fire point hjem mod schweizerne over to hårde kampe. Ligesom Danmark er Schweiz med til VM næste år, efter man overraskende vandt sin gruppe foran de regerende europamestre fra Italien.

Wales

Gareth Bale og Co. gjorde en god figur i gruppespillet ved sommerens EM og gik videre til kampen mod Danmark. Her kom waliserne dog til kort og blev slået klart 4-0 i Amsterdam. Wales’ største stjerne Gareth Bale er dog falmet over de seneste år, og landsholdet ser samlet ikke ud til at have samme styrke som tidligere. For at komme med til VM 2022 skal Wales forbi blandt andet Østrig i playoff, efter holdet endte på en andenplads i sin gruppe bag Belgien.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Den grusomme

Frankrig (3)

Danmark (9)

England (4)

Tjekkiet (31)

Danmarks banemænd i EM-semifinalen på Wembley, England, ville være den hårdeste modstander fra Pot 3. Foto: Антон Зайцев/soccer.ru.

Frankrig

De regerende Nations League-mestre røg skuffende ud til Schweiz efter straffesparkskonkurrence i første knock out-kamp efter gruppespillet ved sommerens EM. Anderledes stærke har franskmændene været i kvalifikationen til VM, hvor man vandt sin gruppe med seks point ned til Ukraine på andenpladsen. Man må formode, at Frankrig med alle sine store stjerner går efter at omvende sine skeptikere til VM i Qatar og kan passende starte den mission knap et halvt år forinden i Nations League-gruppespillet. Med profiler som Kylian Mbappé, Karim Benzema og N’Golo Kanté for blandt at nævne nogle få er Frankrig som altid en skrækindjagende modstander, som Kasper Hjulmand og Co. nok gerne er foruden.    

England

De fleste fodboldglade danskere husker nok desværre tydeligt englænderne fra sommerens EM, da det var Southgates tropper, der på Wembley i semifinalen stoppede Danmarks gloværdige march mod finalen. England er den klart hårdeste modstander i pot 3 og har da også vundet sin kvalikationsgruppe til VM foran Polen på andenpladsen. Med andre ord: Danmark skal krydse fingre for at undgå Englands stjerner fra pot 3.

Tjekkiet

Tjekkiets endestation ved EM blev Danmark, da det lykkedes os at vinde 2-1 i kvartfinalen. Undervejs gav Tjekkiet god modstand, og kan gøre det igen i Nations League-gruppespillet næste år. VM i Qatar bliver dog uden tjekkerne, da de sluttede treer i sin kvalifikationsgruppe bag Belgien og Wales.

Herunder kan du se samtlige seedningslag til torsdagens lodtrækning til gruppespillet i Nations Leagues A-gruppe.

Pot 1: Belgien (1), Frankrig (3), Italien (6) og Spanien (7).

Pot 2: Portugal (8), Holland (10), Danmark (9) og Tyskland (11).

Pot 3: England (4), Polen (27), Schweiz (13) og Kroatien (15).

Pot 4: Wales (19), Østrig (30), Tjekkiet (31) og Ungarn (39).

Læs også: Internationalt fodboldmagasin: Danmark er årets landshold

Gruppespillets seks kampe spilles over to omgange i 2022. Kamp 1, 2, 3 og 4 spilles i perioden 2.-14. Juni, mens kamp 5 og 6 spilles i perioden 22.-27. september. Lykkedes det Danmark at klare sig videre via en førsteplads i sin gruppe til finalestævnet, finder det sted fra den 14. til den 18. Juni 2023. Derimellem venter VM i Qatar fra den 21. november 2022.

Lodtrækningen til gruppespillet finder sted torsdag kl 18 i UEFA’s hovedkvarter i schweiziske Nyon og kan blandt andet følges direkte på TV 2 Sport samt UEFA’s hjemmeside.

Læs også: OVERBLIK: Disse 10 danske landsholdsspillere er i spil til januar-transfer

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer