Europæisk Fodbold

Lewandowski efter glippet Ballon d’Or: Tomme ord fra Messi

Den polske målmaskine Robert Lewandowski er ude med riven efter Lionel Messi, der i manges opfattelse snød ham for Ballon d’Or-trofæet.

Hvis Lewandowski ender karrieren uden en Ballon d'Or, må det næsten ikke være til at holde ud for den polske angriber. Foto: Christof Stache/AFP/Ritzau Scanpix

Det gav anledning til diskussion og debat, da Lionel Messi for lidt over en uge siden blev hædret med endnu en Ballon d’Or-pris.

Mange fodboldelskere verden over mente nemlig, at hædersprisen burde tilfalde Robert Lewandowski, der i stedet måtte nøjes med en andenplads.

I første omgang kommenterede Bayerns målmager ikke på sagen, som mange ellers mente var ren forbigåelse.

Læs også: Salon d’Or – en gang populisme og undercut!

Nu har han dog åbnet op for sin skuffelse over den manglede Ballon d’Or. Det gør han overfor polske Kanale Sportowym, og spanske Marca har siden bragt historien.

– Jeg følte mig trist. Det kan jeg ikke benægte, siger Robert Lewandowski om den aften, hvor argentinske Messi blev tildelt sin syvende Ballon d’Or.

– Jeg kan ikke sige, at jeg var glad. Tværtimod. Jeg var ked af det.

– At være så tæt på og konkurrere med Messi, som jeg selvfølgelig respekterer for hans spil og alt det, han har opnået. Alene det, at jeg var i stand til at konkurrere med ham, det viser mig, hvilket niveau jeg var i stand til at nå.

Ballon d’Or 2020 blev som bekendt ikke uddelt på grund af Covid-19, men ifølge Messi, ville Lewandowski have vundet den. Det sagde Messi i sin takketale efter at have modtaget Ballon d’Or 2021.

– Jeg synes, du fortjener en Ballon d’Or, sagde argentineren.

– Sidste år var alle enige om, at du var vinderen, og jeg synes, at France Football skulle give dig den Ballon d’Or, du fortjener.

Det er dog tomme ord for Lewandowski.

– Jeg går ikke så højt op i 2020-prisen. Men jeg ville ønske, at den (Messis takketale, red.) var et oprtigtigt og ærligt statement fra en stor spiller, og ikke bare tomme ord, lyder det bittert fra den polske stjernespiller.

Rovert Lewandowski er noteret for imponerende 48 mål og ni oplæg i 40 kampe i 2020/21-sæsonen.

Læs også: Overvejer at give Ballon d’Or til Lewandowski

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P